Hrvatski English
Preuzmite izvještaj

Priznata smo dinamična, međunarodna hotelska grupa, koja razvija i upravlja hotelima, turističkim naseljima te kampovima u Hrvatskoj, Njemačkoj i Mađarskoj u vlasništvu, suvlasništvu, najmu ili pod upravljanjem. Osim upravljanja i razvijanja vlastitog brenda Arena Hotels & Apartments® i Arena Campsites®, kroz PPHE Hotel Group Limited (PPHE Hotel Group ili PPHE) imamo ekskluzivno pravo upravljanja i razvoja uglednog međunarodnog brenda Park Plaza® u 18 zemalja Srednje i Istočne Europe (CEE regija), što omogućuje daljnji razvoj našeg portfelja.

O nama

BORIS IVESHA

PREDSJEDNIK NADZORNOG ODBORA

IZJAVA PREDSJEDNIKA NADZORNOGA ODBORA

ŠTO RADIMO

Otkako smo postali dinamična međunarodna hotelska grupa krajem 2016. godine, glavni nam je cilj profilirati se u višem, visokom i lifestyle hotelskom segmentu tržišta CEE regije, s ciljem stvaranja vrijednosti za dioničare. Naš portfelj brendova, koji se sastoji od Park Plaza®, art’otel®, Arena Hotels & Apartments® i Arena Campsites®, pruža nam izvrsne mogućnosti za rast u cijeloj CEE regiji.

KAKO TO RADIMO

Naš portfelj sastoji se od 26 objekata u vlasništvu, suvlasništvu, najmu ili pod upravljanjem s više od 10.000 smještajnih jedinica u Istri u Hrvatskoj i velikim gradovima CEE regije poput Berlina, Kölna, Nürnberga i Budimpešte. Ostvarujemo prihode kroz razne segmente tržišta, u Hrvatskoj većinom kroz odmorišni turizam, a u Njemačkoj i Mađarskoj kroz raznovrsniji poslovni miks namijenjen gostima na poslovnim putovanjima, posjetiteljima željnim odmora, te sudionicima kongresa i sajmova.

KLJUČNI POKAZATELJI U 2019. GODINI

UKUPAN PRIHOD

778.1 M

+2.7%
EBITDA

229.5 M

+6.9%
EBITDA MARŽA

29.5%

+116 BPS
PROSJEČNA CIJENA SMJEŠTAJA

606.2

+5.2%
POPUNJENOST

55.1%

+100 bp
DOBIT NAKON OPOREZIVANJA

149.0 M

+68.0%

DIVERZIFICIRANI PORTFELJ

KRATKI PREGLED POSLOVANJA

Međunarodno smo i dinamično hotelsko društvo koje ima u vlasništvu i pod upravljanjem hotele, turistička naselja i kampove, te pristup svjetski poznatim brendovima i globalnoj distribucijskoj mreži kao dio PPHE Hotel Group, našeg većinskog vlasnika. Uravnoteženi pristup omogućuje nam uvažavanje potreba vlasnika i operativnog poslovanja uz snagu koju donosi globalni brend.

HRVATSKA 8,678 Raspoloživih soba

Raznolika ponuda našeg smještaja, od hotela i turističkih naselja do kampova smještena je u najistaknutijoj turističkoj regiji Hrvatske, Istri. Geografska pozicija omogućuje gostima izbor odmora na lokacijama u Puli i Medulinu te okolici, neposredno uz more. Hrvatska je prepoznata kao popularna odmorišna destinacija koja iz godine u godinu bilježi rast noćenja. Zbog više od 40 godina iskustva posjedujemo visoku razinu kvalitete u pružanju ugostiteljskih usluga u autentičnom prirodnom ambijentu.

  • Pula &
    Medulin
Njemačka 1,130 Raspoloživih soba

Naši hoteli u Njemačkoj nalaze se u velikim gradovima kao što su Berlin i Köln, koji omogućuju cjelogodišnje poslovanje i izvanredne rezultate kombinacijom poslovnog i odmorišnog turizma. Hoteli su smješteni u glavnim gradskim središtima s visokim udjelom gostiju na poslovnim putovanjima, odmoru, te sudionicima i posjetiteljima kongresa i sajmova.

  • Berlin
  • Köln
  • Nürnberg
MAĐARSKA 165 Raspoloživih soba

Smješten u popularnoj turističkoj destinaciji, Budimpešti, glavnom gradu Mađarske, hotel art’otel budapest se nalazi na iznimnoj lokaciji s pogledom na rijeku Dunav i veličanstvenu zgradu mađarskog parlamenta.

  • Budimpešta

Hotels

NAŠI BRENDOVI

SNAGA POZNATIH I PRIZNATIH BRENDOVA

VJERUJEMO U SNAGU KOJU PRUŽAJU POUZDANI I PRIZNATI BRENDOVI S NAGLASKOM NA INDIVIDUALIZIRANI PRISTUP. TOM UVJERENJU ODGOVARAJU NAŠA ČETIRI BRENDA, PARK PLAZA®, ART’OTEL®, ARENA HOTELS & APARTMENTS® I ARENA CAMPSITES®, KOJI SU DINAMIČNI , JEDINSTVENI , TE U KONSTANTNOM RAZVOJU.

Park Plaza je brend hotela visoke i više kategorije, koji nudi individualno dizajnirane hotele u živopisnim gradskim središtima i destinacijama za odmor. Park Plaza je poznata po pružanju nezaboravnih trenutaka svojom inspirativnom uslugom, stilski uređenim sobama za goste i multifunkcionalnim prostorima za sastanke popraćenih s nagrađenim restoranima i barovima.

parkplaza.com

art’otel® hoteli u kozmopolitskim središtima diljem Europe predstavljaju suvremenu grupaciju hotela, koji sljubljuju izniman arhitektonski stil s interijerima nadahnutim umjetnošću. Srž brenda čini umjetnost kao takva. Svaki hotel izlaže zbirku originalnih djela dizajniranih ili odabranih, posebno, za svaki pojedini art’otel®, a zahvaljujući tome svaki od njih predstavlja jedinstvenu umjetničku galeriju. art’otel® je razlikujući se od tradicionalnih hotela u svijetu hotelijerstva, stvorio vlastitu tržišnu nišu.

artotels.com

Arena Hotels & Apartments® objedinjuje hotele i apartmane srednje kategorije namijenjene gostima koji traže savršeno mjesto za opušteni i bezbrižan odmor, bilo uz plažu ili u gradu. Arena nudi ugodan i prihvatljiv smještaj suvremenog i toplog dizajna uz gostoljubivu i prijateljsku uslugu na području Pule i Medulina. Gostima nudi odmor prepun mogućnosti za zabavu, istraživanje, rekreaciju uz bogati doručak i večeru prepunu lokalnih okusa kako bi odmor učinili što jednostavnijim. Arena je vaš domaćin i vodič, dom daleko od doma namijenjen obiteljima, parovima i prijateljima.

arenahotels.com

Arena Campsites® je brend autentičnih i premium kampova smještenih na ekskluzivnim lokacijama, neposredno uz more. Arena Campsites® nalaze se na samom jugu Istarskog poluotoka, u neposrednoj blizini povijesnih gradova Pule i Medulina, protežući se od Nacionalnog parka Brijuni na zapadu, sve do slikovitog Medulinskog zaljeva i rta Kamenjak na jugu. Svaki kamp pruža karakterističnu ponudu u opuštenom i očuvanom prirodnom okruženju koje gostima omogućuje doživljaj ljepota istarskih krajolika, te istinski ljetni odmor od travnja do listopada.

arenacampsites.com

IZJAVA PREDSJEDNIKA UPRAVE

UKUPNI PRIHODI

778.1 M

+ 2.7%

EBITDA

229.5 M

+ 6.9%

INDEKS ANGAŽMANA ZAPOSLENIKA

85.3%

+ 2.7%

RELI SLONIM

U NAŠEM POSLOVANJU, ČLANOVI TIMA SU "AUTORI", KOJI IMAJU KLJUČNU ULOGU U OSTVARENJU NAŠE STRATEGIJE

IZJAVA PREDSJEDNIKA UPRAVE

ARENA GRAND KAŽELA CAMPSITE – STUDIJA SLUČAJA

Arena Kažela Campsite, smješten je u jednom od najpopularnijih hrvatskih odredišta, Istri, u južnom dijelu Medulina.

više

KAPITALNA ULAGANJA GRUPE U 2019. GODINI

Tijekom 2019. godine Grupa je ukupno uložila 240,7 milijuna kuna u kampove, turistička naselja, hotelske sobe te javne površine.

više

PLAN KAPITALNIH INVESTICIJA GRUPE

Plan kapitalnih investicija Grupe u Hrvatskoj te Mađarskoj i Njemačkoj.

više

FINANCIAL KPIs

Ukupan prihod (HRK million)
Ebitda (HRK million)
Dobit prije oporezivanja (HRK million)
Zarada po dionici (HRK million)
Indeks angažmana zaposlenika (%)
Popunjenost (%)
Prosječna cijena smještaja (HRK)
Prihod po raspoloživoj jedinici RevPAR (HRK)
UKUPAN PRIHOD (HRK million)
Ebitda (HRK million)
DOBIT PRIJE OPOREZIVANJA (HRK million)
INDEKS ANGAŽMANA ZAPOSLENIKA %
POPUNJENOST %
PROSJEČNA CIJENA SMJEŠTAJA (HRK)
PRIHOD PO RASPOLOŽIVOJ JEDINICI (HRK)

ISKUSNO VODSTVO

NADZORNI ODBOR

Boris Ivesha

PREDSJEDNIK NADZORNOG ODBORA Vještine i iskustvo
Boris Ivesha PREDSJEDNIK NADZORNOG ODBORA

Boris Ivesha je predsjednik i glavni izvršni direktor PPHE Hotel Grupe od 1991. godine, Gospodin Ivesha je zaslužan za dovođenje brenda Park Plaza Hotels & Resorts® u PPHE Hotel Group-u 1994. godine u suradnji s gospodinom Eli Papouchado i Red Sea Group-om, te bio je glavni inicijator u širenju međunarodnog portfelja PPHE Hotel Group-e, Utemeljitelj je Yamit Hotela u Izraelu 1984. godine, te je obnašao funkciju njegova predsjednika, Bio je direktor Carlton Hotela u Izraelu (1979.-1984.). Prije toga bio je glavni direktor Royal Horseguards Hotela u Londonu (1972.-1979.).

Yoav Papouchado

ZAMJENIK PREDSJEDNIKA NADZORNOG ODBORA Vještine i iskustvo
Yoav Papouchado ZAMJENIK PREDSJEDNIKA NADZORNOG ODBORA

Yoav Papouchado je predsjednik Upravnog odbora Red Sea Hotels Limited od 1998. godine, Red Sea Hotels Limited je grupa društava za poslovanje nekretninama, koja djeluje diljem svijeta, Gospodin Papouchado posjeduje MBA diplomu kao i BA diplomu iz ekonomije sa Sveučilišta u Tel-Avivu.

Kevin McAuliffe

ČLAN NADZORNOG ODBORA Vještine i iskustvo
Kevin McAuliffe ČLAN NADZORNOG ODBORA

Kevin Michael Mcauliffe je neizvršni zamjenik predsjednika Grupe,Kevin Michael Mcauliffe bivši je član Udruge savjetnika za upravljanje zakladama i ostavinom (Society of Trust and Estate Practitioners) gdje je tijekom dvadeset godina bio direktor raznih zakonom reguliranih investicijskih društava, a i dalje je direktor dva zakonom regulirana pravna subjekta. Umirovljeni je predsjednik društva Carey Group, nakon što im se pridružio 1999. godine kao generalni direktor, Također, od 1992. do 1999. godine bio je voditelj savjetodavne službe društva Paribas International Private Banking, te glavni direktor Paribas Suisse u Guernseyu. Radio je kao financijski direktor u off-shore bankarskoj grupaciji Ansbacher, a 1994. godine imenovan je za generalnog direktora u Ansbacher Bank and Trust Company. Također, u razdoblju od 1973. do 1980. obnašao je javne dužnosti u tri različita ministarstva države Guernsey.

Abraham Thomas

ČLAN NADZORNOG ODBORA Vještine i iskustvo
Abraham Thomas ČLAN NADZORNOG ODBORA

Abraham Thomas, bivši potpredsjednik u PPHE Hotel Group zadužen za financijski nadzor, ima više od 35 godina iskustva rada u hotelijerskoj i turističkoj industriji. Prethodno je radio u odjelu za financije u PPHE Hotel Group, najprije kao financijski kontrolor u Park Plaza Victoria Amsterdam 1993. godine, a zatim je nastavio pomagati rastu grupacije PPHE Hotel Group sve do njene današnje strukture.

Amra Pende

ČLAN NADZORNOG ODBORA Vještine i iskustvo
Amra Pende ČLAN NADZORNOG ODBORA

Amra Pende trenutno obavlja poslove pravnog savjetnika u društvu Uljanik d. d., u kojem je zaposlena od 1986. godine. Gđa Pende je tijekom posljednjih 12 godina obavljala funkciju predsjednice Nadzornog odbora društva Uljanik Plovidba d. d., a tijekom posljednje tri godine funkciju članice Upravnog vijeća Pula Film Festivala. Gđa Pende diplomirala je na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

Lorena Škuflić

ČLAN NADZORNOG ODBORA Vještine i iskustvo
Lorena Škuflić ČLAN NADZORNOG ODBORA

Lorena Škuflić je redoviti profesor na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, te je od 2010. godine pročelnik Katedre za ekonomsku teoriju. Prethodno je bila zaposlena u Hrvatskoj gospodarskoj komori – Županijska komora Pula, te na Ekonomskom institutu, Zagreb. Gđa Škuflić doktorirala je na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci 1999. Godine. Gđa Škuflić je član više odbora na Ekonomskom fakultetu, Sveučilištu u Zagrebu i Ministarstvu znanosti i obrazovanja, te je član raznih udruženja.

Damir Lučić

ČLAN NADZORNOG ODBORA Vještine i iskustvo
Damir Lučić ČLAN NADZORNOG ODBORA

Damir Lučić je djelatnik Društva od 1979. godine, član je radničkog vijeća Društva i predstavnik sindikata. Niz godina ima vrlo aktivnu ulogu u zastupanju interesa zaposlenih u Društvu.

UPRAVA

Reuel (‘Reli’) Slonim

PREDSJEDNIK UPRAVE Vještine i iskustvo
Reuel (‘Reli’) Slonim PREDSJEDNIK UPRAVE

Reuel Slonim pridružio se Arena Hospitality Groupu kao izvršni direktor 2008. godine, Prethodno je obnašao funkciju potpredsjednika Sektora poslovanja i razvoja, te člana Upravnog odbora Isrotel Hotels and Resorts, jednog od vodećih izraelskih hotelskih društava. Prije toga, g. Slonim vrši dužnost potpredsjednika marketinga i prodaje, nakon desetogodišnjeg obnašanja funkcije glavnog direktora resort hotela s pet zvjezdica. Od dolaska u Arena Hospitality Group 2008. godine vodio je program velikih transformacija koje uključuju obnovu, nadogradnju i rebrendiranje devet objekata, preuzimanje Njemačkih i Mađarskih operacija i na taj način stvaravši prvu hrvatsku međunarodnu hotelijersku kompaniju, te javnu ponudu dionica Društva u 2017. godini putem koje je prikupljeno 100 milijuna eura sredstava. Sredstva su namijenjena daljnjem razvoju u rasu Grupe. Također, Grupa je ušla na tržište grada Zagreba i Beograda. Pod njegovim vodstvom Arena je izrasla iz lokalnog igrača s EBITDA-om od 4 milijuna eura u 2008, u međunarodnog igrača s preko 30 milijuna eura EBITDA u 2019. godini. Istodobno, ažurirano je nekoliko informatičkih sustava Grupe, te je pospješena kultura upravljanja i edukacije, a sve to je rezultiralo da je Arena Hospitality Group prepoznata kao vodeća ugostiteljska tvrtka u Hrvatskoj. G. Slonim aktivan je član Turističke zajednice Pule i Medulina, te znatno pridonosi zajednici Medulina i Grada Pule, a sudjeluje i u radu kulturnih i sportskih društava.

Devansh Bakshi

ČLAN UPRAVE I FINANCIJSKI DIREKTOR Vještine i iskustvo
Devansh Bakshi ČLAN UPRAVE I FINANCIJSKI DIREKTOR

Devansh Bakshi pridružio se Arena Hospitality Groupu, u veljači 2019. godine, kao član Uprave i financijski direktor. Do kraja 2018. godine radio je kao direktor financija društva Arora Group koje ima raznoliko poslovanje upravljanja nekretninama, te u svom UK portfelju ima hotele, gradilišta i poslovne prostore. Gospodin Bakshi 2011. godine pridružuje se društvu PPHE Hotel Group gdje je radio pet godina kao regionalni financijski kontrolor (Regional Financial Controller) za regiju Ujedinjenog Kraljevstva, te upravljao financijskim operacijama portfelja hotela u vlasništvu, pod upravljanjem ili franšizom. Prije toga, bio je član tima odjela financije društva Hilton Hotels Worldswide gdje je radio za Hilton u Londonu, Ujedinjeno Kraljestvo, više od deset godina, te na posljetku kao direktor financija klastera (Cluster Finance Director). Devansh Bakshi stekao je diplomu iz hotelskog menadžmenta, te započeo svoju karijeru u hotelijerstvu u društvu Taj Hotels Group gdje je radio četiri godine. Po završetku MBA programa iz Međunarodnog poslovanja (Master of Business Administration in International Business) Gospodin Bakshi član je CGMA-a (Chartered Global Management Accountant), te punopravni član CIMA-e u Ujedinjenom Kraljevstvu (Fellow Member of the UK Chartered Institute of Management Accountants). Također, sudjeluje u radu HOSPA-e kao pirdruženi certificirani član iz područja financijskog menadžmenta (Financial Management Certified Associate Member of Hospitality Professionals Association). Sa više od 23 godine rada na nekoliko područja financija u hotelijerstvu, njegovo je iskustvo dragocjeno.

Manuela Kraljević

ČLAN UPRAVE I DIREKTORICA MARKETINGA I PRODAJE Vještine i iskustvo
Manuela Kraljević ČLAN UPRAVE I DIREKTORICA MARKETINGA I PRODAJE

Manuela Kraljević pridružila se Arena Hospitality Groupu, u siječnju 2009. godine kao direktorica prodaje i marketinga, a u 2018. godini postaje članica Uprave. Prije toga šest godina je obnašala dužnost direktorice prodaje i marketinga za Hrvatsku u renomiranom hotelskom lancu Sol Meliá. Prethodno je, u istom društvu, četiri godine radila kao direktorica ugovaranja za Istraturist Umag i Jadran-turist Rovinj. Od dolaska u Arena Hospitality Group, gđa Kraljević Društvo je smjestila u sam vrh hrvatskog turističkog tržišta zahvaljujući repozicioniranju sedam renoviranih smještajnih objekata, razvoju suvremenog odjela za prodaju i marketing, te uvođenju upravljanja prihodima i dobiti. Također, raslo je digitalno i online poslovanje, a istovremeno su predstavljane i uvedene nove tehnološke inovacije u hotelima Grupe. Pod njezinim vodstvom, a zahvaljujući izradi marketinških i prodajnih strategija za 15 hotela, 12 autokampova i turističkih naselja, te upravljanju istima, Grupa trenutačno osvaja njemačko, mađarsko i hrvatsko tržište gdje zauzima sve veći tržišni udio. Gđa Kraljević članica je Odbora direktora marketinga Turističke zajednice Istarske županije, Skupštine Turističke zajednice općine Medulin te Gospodarskog vijeća Hrvatske gospodarske komore za Istarsku županiju. Za svoja postignuća u marketingu, četiri je puta osvojila nagradu Zlatna koza.