2023 Godišnje izvješće i financijski izvještaji

O nama

TKO SMO

Priznata smo dinamična, međunarodna hotelska grupa, koja razvija i upravlja hotelima, turističkim naseljima te kampovima u Hrvatskoj, Njemačkoj, Mađarskoj, Srbiji i Austriji u vlasništvu, suvlasništvu, najmu ili pod upravljanjem. Od 2016. Grupa se transformirala iz hrvatske domaće i lokalno fokusirane tvrtke u međunarodnu dinamičnu hotelsku grupaciju.

ŠTO RADIMO

Naš primarni cilj je profilirati se u višem, visokom i lifestyle segmentu tržišta CEE regije i Njemačke, s ciljem stvaranja vrijednosti za dioničare. Upravljamo i razvijamo vlastite brendove, Arena Hotels & Apartments i Arena Campsites. Osim toga, putem našeg većinskog dioničara PPHE Hotel Group Limited (“PPHE Hotel Group” ili “PPHE”) imamo ekskluzivno pravo upravljanja i razvoja međunarodnog brenda Park Plaza u 18 zemalja Srednje i Istočne Europe (” CEE regija” – vidi definiciju u „Pojmovniku“) i Njemačke, te pravo upravljanja objektima pod markom art’otel, što nam omogućuje daljnji rast našeg portfelja. Kroz PPHE smo u 2022. godini osigurali licencu za rad Grand Hotela Brioni Pula kao Radisson Collection Hotela, a ovu stratešku suradnju proširujemo u 2024. godini s dva hotela pod brendom Radisson RED, u Beogradu i Berlinu. Brendovi koje trenutno koristi Grupa uključuju Park Plaza, art’otel, Radisson Collection, Radisson RED, Arena Hotels & Apartments i Arena Campsites.

KAKO TO RADIMO

Naš portfelj sastoji se od 29 objekata u vlasništvu, suvlasništvu, najmu ili pod upravljanjem s oko 10.000 smještajnih jedinica u Istri u Hrvatskoj, u Nassfeldu u Austriji i velikim gradovima Njemačke i CEE regije poput Beograda, Berlina, Budimpešte, Kölna, Nürnberga i Zagreba. Ostvarujemo prihode kroz razne segmente tržišta, u Hrvatskoj i Austriji većinom kroz odmorišni turizam, a u Njemačkoj, Mađarskoj i Srbiji kroz raznovrsniji poslovni miks namijenjen gostima na poslovnim putovanjima, posjetiteljima željnim odmora, te sudionicima kongresa i sajmova.

1 /

Atraktivni brendovi

POZNATI I PRIZNATI BRENDOVI U KOJE SE KONTINUIRANO ULAŽE, PODRŽANI LUKSUZNIM BRENDOM

Vjerujemo u snagu koju pružaju pouzdani i priznati brendovi s naglaskom na individualizirani pristup. Tom uvjerenju odgovaraju naša četiri brenda, art’otel, Park Plaza, Arena Hotels & Apartments i Arena Campsites, koji su dinamični, jedinstveni, te u konstantnom razvoju. Osim toga, osigurali smo ugovor o upravljanju Grand Hotelom Brioni Pula kao Radisson Collection hotel u 2022. godini, a od 2024. godine proširujemo portfelj brendova na dva Radisson RED hotela.

Park Plaza je brend hotela visoke i više kategorije, koji nudi individualno dizajnirane hotele u živopisnim gradskim središtima i destinacijama za odmor. Park Plaza je poznata po pružanju nezaboravnih trenutaka svojom inspirativnom uslugom, stilski uređenim sobama za goste i multifunkcionalnim prostorima za sastanke popraćenih s nagrađenim restoranima i barovima. PPHE Hotel Group Limited je međunarodno hotelijersko društvo koje ima ekskluzivnu i trajnu licencu Radisson Hotel Group, jedne od najvećih svjetskih hotelijerskih grupa, za razvoj i upravljanje hotelima i turističkim naseljima brenda Park Plaza u Europi, Bliskom Istoku i Africi.

parkplaza.com

art’otel predstavlja suvremenu kolekciju luksuznih lifestyle hotela koji spajaju izniman arhitektonski stil s interijerima nadahnutim umjetnošću. Smješten u kozmopolitskim središtima diljem Europe, svaki je hotel nadahnut autorskim potpisom posvećenog umjetnika i prikazuje zbirku originalnih djela dizajniranih ili odabranih posebno za svaki art’otel, a zahvaljujući tome svaki od njih predstavlja jedinstvenu umjetničku galeriju. art’otel je razlikujući se od tradicionalnih hotela u svijetu hotelijerstva, stvorio vlastitu tržišnu nišu.

artotel.com

Arena Hotels & Apartments objedinjuje hotele i apartmanska naselja koja pružaju opušteni i udoban smještaj s modernim, ugodnim interijerom i ljubaznom uslugom. Svaka lokacija nudi odmor prepun prilika za istraživanje i opuštanje uz hranu i piće obogaćeno lokalnim okusima. U sklopu brenda nalaze se lokacije u blizini plaža, u povijesnom okruženju Pule i Medulina u Istri (u Hrvatskoj) i turističko planinsko naselje u Nassfeldu (u Austriji). Arena Hotels & Apartments dom je daleko od doma, koji se brine o obiteljima, parovima i prijateljima.

arenahotels.com

Arena Campsites brend nudi kampove smještene na ekskluzivnim lokacijama uz more, duž južne obale Istre u Hrvatskoj. Nadomak povijesnih gradova Pule i Medulin, svaki kamp pruža posebnu ponudu i opuštajuće okruženje gdje gosti mogu iskusiti prirodnu ljepotu Istre i uživati u aktivnostima na otvorenom, od travnja do listopada. Portfelj brenda Arena Campsites uključuje i Arena One 99 Glamping, prvi isključivo glamping lokalitet u Hrvatskoj.

arenacampsites.com

Grupa je iskoristila pravo na licencu brenda Radisson Collection za Grand Hotel Brioni Pula, Radisson Collection Hotel. Radisson Collection nova je generacija znamenitih i jedinstvenih objekata. U ovoj izvanrednoj zbirci, ni jedan hotel ne naliči drugome jer svi posjeduju jedinstvena obilježja autentična za lokaciju u kojoj se nalaze. Suvremeni dizajn odiše elegancijom zbog čega su hoteli brenda Radisson Collection vrhunska destinacija ljubiteljima luksuzna i dinamična stila.

radissonhotels.com

Uronite u kulturu. Naši hoteli su drugačiji. Zaokrenuli smo normalno kako bismo ga učinili nezaboravnim. Naš opušteni stil usluge daje vam dopuštenje da budete ono što jeste. Ovdje su svi dobrodošli. Naš dizajn pokreće dan ili noć svojim stavom. Posao ili zadovoljstvo, gosti RED-a mogu uroniti u atmosferu jednako lako kao što se mogu uz nju opustiti. Zaronite do srži akcije.

radissonhotels.com/red

Izjave rukovodstva

Boris Ivesha

Predsjednik Nadzornog odbora

PROČITAJTE IZJAVU

Reul (´Reli´) Slonim

Predsjednik Uprave

PROČITAJTE IZJAVU

Devansh Bakshi

Član Uprave i Financijski direktor

PROČITAJTE IZJAVU

KRATKI PREGLED POSLOVANJA

Međunarodno smo i dinamično hotelsko društvo koje ima u vlasništvu i pod upravljanjem hotele, turistička naselja i kampove, te pristup svjetski poznatim brendovima i globalnoj distribucijskoj mreži kao dio PPHE Hotel Group, našeg većinskog vlasnika. Naš pristup omogućuje nam sveobuhvatno razumijevanje poslovanja, iz vlasničke kao i iz operativne perspektive, a uz snagu i distribuciju koju donosi globalni brend.

HRVATSKA

Naš raznoliki portfelj smještaja u jednoj od najistaknutijih turističkih regija Hrvatske, Istri, uključuje hotele, turistička naselja i kampove, i omogućuje gostima široki izbor lokacija u Puli i Medulinu. Osim toga, u 2023. godini otvorili smo naš prvi hotel u glavnom gradu Hrvatske, Zagrebu. Hrvatska je prepoznata kao popularna odmorišna destinacija i s više od 40 godina iskustva na ovom tržištu imamo visoku razinu stručnosti u pružanju širokog spektra tipova smještaja od srednjeg do luksuznog, s inspirativnom uslugom u autentičnom prirodnom ambijentu.

8.525 JEDINICA

NJEMAČKA

Naši se hoteli nalaze u središtima s velikom potražnjom u segmentima odmorišnog turizma, poslovnih putovanja te kongresa i sajmova, u Berlinu, Kölnu i Nürnbergu. Hoteli su smješteni na glavnim lokacijama u središtu grada u blizini glavnih znamenitosti i lako su dostupni međunarodnim zračnim lukama i javnom prijevozu.

956 JEDINICA

MAĐARSKA

Smješten u popularnoj turističkoj destinaciji, Budimpešti, glavnom gradu Mađarske, naš hotel se nalazi na iznimnoj lokaciji s pogledom na rijeku Dunav i veličanstvenu zgradu mađarskog parlamenta.

165 JEDINICA

SRBIJA

Nedavno otvoren luksuzni Radisson RED Beograd, smješten je u Takovskoj ulici u blizini poslovne zone, Beogradskog sajma, kulturnih vrijednosti Staroga grada i Dunavske obale.

88 JEDINICA

AUSTRIJA

Arena Franz Ferdinand Nassfeld, hotel s 4 zvjezdice, nadopunjuje postojeći ljetni odmarališni segment u Hrvatskoj. Ovo moderno cjelogodišnje planinsko odmaralište izvrsno je smješteno uz donju postaju skijališta Nassfeld u Koruškoj, pružajući trenutni pristup 110 km skijaških te pješačkih i biciklističkih staza u ljeti.

144 JEDINICA

1 /

Ključni pokazatelji Grupe

Rekordni prihodi i oporavak EBITDA-e u tijeku

KLJUČNI FINANCIJSKI POKAZATELJI

  • Ukupan prihod (euro)

    126,5 M

  • EBITDA (euro)

    28,0 M

  • EBITDAR (euro)

    30,4 M

  • Dobit prije oporezivanja (euro)

    5,8 M

KJUČNI OPERATIVNI POKAZATELJI

  • Popunjenost

    46,2 %

  • REVPAR (euro)

    50,7

  • Prosječna cijena smještaja (euro)

    109,7

Osiguravanje dugoročnog rasta ulaganjima i razvojem

Od 2018. uložili smo više od 193 milijuna eura u poslovanje, šireći se iz pretežno sezonskog poslovanja u Hrvatskoj u cjelogodišnji diverzificirani portfelj koji uključuje hotelske objekte u Austriji, Njemačkoj, Mađarskoj i Srbiji. Grupa se istovremeno usredotočila na podizanje standarda i proširila svoju ponudu proizvoda vrlo visoke i luksuzne kategorije, unaprjeđujući poslovnu učinkovitost i ispunjavajući očekivanja gostiju. Nakon razdoblja intenzivne aktivnosti Uprava je donijela stratešku odluku o privremenom zaustavljanju većih projekata repozicioniranja u korist manjih ulaganja i usredotočenosti na optimizaciju poslovne uspješnosti nedavno završenih projekata. Opreznije pristupamo novim razvojima i odgađamo veće projekte, kao što je prenamjena Hotela Riviera, Pula u vrhunsku destinaciju, dok ne budemo sigurni da nove investicije ispunjavaju našu ciljanu stopu povrata.

Grupa će nastaviti s redovitim kapitalnim ulaganjima u cijelom portfelju.

Objekti koji su ostvarili prvu punu godinu poslovanja u 2023.

GRAND HOTEL BRIONI PULA,
A RADISSON COLLECTION HOTEL, CROATIA

Ovaj znameniti i luksuzni hotel nalazi se na izvanrednoj lokaciji odakle se pruža panoramski pogled na Jadransko more i otočje Brijuni.

Hotel je ponovno otvoren u svibnju 2022. godine nakon ulaganja u iznosu od 35 milijuna eura s ciljem repozicioniranja objekta u brend Radisson Collection. Hotel je proglašen „Najboljim hotelom u Hrvatskoj“ na prestižnim Danima turizma Hrvatske 2023., u organizaciji Ministarstva turizma i sporta, Hrvatske turističke zajednice i Hrvatske gospodarske komore.

Sobe i sadržaji: 227 soba raspoređenih na sedam katova, restorani i barovi, konferencijski centar, unutarnji bazen, bogato opremljeni wellness centar sa saunama, prostorije za opuštanje i teretana.

Objekti koji su ostvarili prvu punu godinu poslovanja u 2023.

ARENA FRANZ FERDINAND NASSFELD, AUSTRIJA

Nakon što je u prosincu 2021. Grupa kupila ovo odmaralište pokrenula je investicijski program vrijedan 4 milijuna eura koji je dovršen u zimi 2022. godine, a kako bi objekt repozicionirala u cjelogodišnju destinaciju. Ovo suvremeno planinsko odmaralište nalazi se na izvrsnoj lokaciji u blizini stanice u dolini skijališta Nassfeld u Koruškoj koje nudi impresivnih 110 km skijaških staza, a sada nudi poboljšane sadržaje koji nude mogućnosti rada u ljetnoj sezoni.

Sobe i sadržaji: 144 sobe, restoran, sadržaji za odmor, wellness centar s spa centrom, unutarnji i vanjski bazen.

Repozicionirani objekti u 2023

PARK PLAZA BUDAPEST (ranije ART’OTEL budapest)

Po dovršetku prve faze repozicioniranja u 2022. u kojoj su se opsežno redizajnirale i obnovile javne površine, objekt je u ožujku 2023. preimenovan u brend Park Plaza. Objekt je pozicioniran kao suvremeni lifestyle hotel vrlo visoke kategorije i jedinstvenog spoja dizajna i arhitekture. Druga se faza projekta trenutačno razmatra.

Sobe i sadržaji: 165 soba, restoran i bar, konferencijski centar i wellness.

Repozicionirani objekti u 2023

ART’OTEL ZAGREB

U listopadu 2023. otvoren je art’otel Zagreb, vrhunski lifestyle hotel, nakon što je izvršeno ulaganje od 18 milijuna eura radi prenamjene ove kultne Art Déco zgrade u centru Zagreba u hotel. Objekt je posvećen jednom od najpoznatijih hrvatskih umjetnika, pokojnom Borisu Bućanu i sadrži niz njegovih kasnijih radova u kojima gosti mogu uživati.

Sobe i sadržaji: 110 soba, panazijski restoran i bar, četiri sobe za sastanke, spa, unutarnji bazen i bar na krovu (koji će se otvoriti u 2024. godini).

Repozicionirani objekti u 2023

ARENA STOJA CAMPSITE, PULA

Kamping udruženje Hrvatske proglasilo je Kamp Arena Stoja jednim od „Najboljih kampova Hrvatske“. U kampu je dovršena dvogodišnja obnova zajedničkih sadržaja i infrastrukture i postavilo se 75 novih luksuznih mobilnih kućica za unaprjeđenje kategorije objekta. Ukupno je uloženo 8,3 milijuna eura, a kamp je otvoren na vrijeme za ljetnu sezonu 2023.

Sadržaji: Kamp, luksuzne mobilne kućice veličine od 45 do 58 m2, restorani i bar.

Repozicionirani objekti u 2023

RADISSON RED BELGRADE (RANIJE ARENA 88 ROOMS)

U 2023. godini izvršeno je i dovršeno desetomjesečno renoviranje bivšeg hotela Arena 88 Rooms u Beogradu radi njegova repozicioniranja, uz ukupno ulaganje od 3 milijuna eura. Hotel je ponovno otvoren u veljači 2024. pod brendom Radisson RED uz uzbudljiv i živopisan dizajn.

Sobe i sadržaji: 88 spavaćih soba uz javne površine koje se sastoje od zajedničkog salona i radnog prostora, prilagodljivih prostorija za sastanke i događanja, teretana, ponuda hrane i pića, uključujući bar na krovu s pogledom na povijesnu jezgru grada.

Projekti u razvoju

RADISSON RED BERLIN KUDAMM (RANIJE PARK PLAZA, BERLIN KUDAMM)

Ovaj hotel sa 133 sobe nalazi se u neposrednoj blizini memorijalne crkve Kaiser Wilhelm i bulevara ”Kudamm’. U studenome 2023. zatvoren je radi šestomjesečnog programa repozicioniranja i rebrandinga. Hotel se planira ponovno otvoriti kao Radisson RED Berlin Kudamm, u drugom tromjesečju 2024. godine.

Sobe i sadržaji: 133 sobe, restoran za doručak, salon i dvije dvorane za sastanke

1 /

Izvješće o održivosti

Stalnim ulaganjem u usavršavanje na radu, inovativnu tehnologiju i sustave usvajamo najbolje prakse i surađujemo sa stručnjacima iz industrije kako bismo ostvarili zadane ciljeve iz područja okoliša, društva i upravljanja.

Izvješće o održivosti 2023

Ključni pokazatelji uspješnosti

Ukupan prihod

(u milijunima eura)

Ebitda

(u milijunima eura)

Dobit prije oporezivanja

(u milijunima eura)

Zarada po dionici

(euro)

Popunjenost

(%)

Prosječna cijena smještaja

(euro)

Prihod po raspoloživoj jedinici (REVPAR)

(euro)

Ukupan prihod

(u milijunima eura)

Ebitda

(u milijunima eura)

Dobit prije oporezivanja

(u milijunima eura)

Popunjenost

(%)

Prosječna cijena smještaja

(euro)

Prihod po raspoloživoj jedinici (REVPAR)

(euro)

Iskusno vodstvo

Nadzorni odbor

Boris Ivesha

Predsjednik Nadzornog odbora

Vještine i iskustvo

Boris Ivesha

Predsjednik Nadzornog odbora

Boris Ivesha je predsjednik i glavni izvršni direktor PPHE Hotel Grupe od 1991. godine. Gospodin Ivesha je zaslužan za dovođenje brenda Park Plaza Hotels & Resorts® u PPHE Hotel Group-u 1994. godine u suradnji s Red Sea Group-om, te je bio glavni inicijator u širenju međunarodnog portfelja PPHE Hotel Group-e. Gospodin Ivesha ima preko 50 godina iskustva u hotelijerstvu. Prisustvovao je svim sastancima Nadzornog odbora u 2023. godini.

Yoav Papouchado

Zamjenik predsjednika Nadzornog odbora

Vještine i iskustvo

Yoav Papouchado

Zamjenik predsjednika Nadzornog odbora

Yoav Papouchado je predsjednik Red Sea Hotels Limited (“Red Sea”), vladajućeg dioničara PPHE Hotel Group-e. Ima više od 30 godina iskustva u razvoju nekretnina i podatkovnih centara diljem svijeta, stečeno tijekom dugog staža u Red Sea-u. Gospodin Papouchado prisustvovao je svim sastancima Nadzornog odbora tijekom 2023. godine.

Kevin Michael McAuliffe

Član Nadzornog odbora

Vještine i iskustvo

Kevin Michael McAuliffe

Član Nadzornog odbora

Kevin Michael McAuliffe djelovao je kao neizvršni zamjenik predsjednika PPHE Hotel Group-e do umirovljenja u svibnju 2023. godine. Bivši je član Udruge savjetnika za upravljanje zakladama i ostavinom (Society of Trust and Estate Practitioners) gdje je tijekom dvadeset godina bio direktor raznih zakonom reguliranih investicijskih društava, a funkciju direktora dva zakonom regulirana pravna subjekta obnašao je sve do umirovljenja 2023. godine. Umirovljeni je predsjednik društva Carey Group, nakon što im se pridružio 1999. godine kao generalni direktor. Od 1992. do 1999. godine bio je voditelj savjetodavne službe društva Paribas International Private Banking, te glavni director Paribas Suisse u Guernseyu. Radio je kao financijski direktor u bankarskoj grupaciji Ansbacher, a 1994. godine imenovan je za generalnog direktora u Ansbacher Bank and Trust Company. Gospodin McAuliffe je prisustvovao svim sjednicama Nadzornog odbora i njegovih Odbora u 2023. godini.

Amra Pende

Članica Nadzornog odbora

Vještine i iskustvo

Amra Pende

Članica Nadzornog odbora

Amra Pende obavljala je poslove pravnog savjetnika u društvu Uljanik d.d., najvećem hrvatskom brodogradilištu, u kojem je bila zaposlena preko 30 godina. Gđa Pende obavljala je funkciju predsjednice Nadzornog odbora društva Alpha Adriatic d.d. Gđa Pende diplomirala je na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Gđa Pende je prisustvovala svim sastancima Nadzornog odbora i njegovih odbora u 2023. godini.

Lorena Škuflić

Članica Nadzornog odbora

Vještine i iskustvo

Lorena Škuflić

Članica Nadzornog odbora

Lorena Škuflić redovita je profesorica u trajnom zvanju na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu na Katedri za ekonomsku teoriju gdje je zaposlena od 2002. godine, a prije toga radila je u HGK Županijskoj komori Pula, Ekonomskom institutu Zagreb, te obnašala i funkciju Pročelnika na Veleučilištu u Rijeci. Tijekom svog rada na fakultetu u nekoliko je mandata bila pročelnik Katedre, te u razdoblju od 2018. do 2020. prodekanica za financije i poslovanje na fakultetu. U svom radu sudjelovala je ili trenutno sudjeluje u brojnim Odborima na fakultetu, Sveučilištu, te Ministarstvu znanosti i obrazovanja, kao i Agencije za visoko obrazovanje. Članica je Međunarodne udruge za održivo gospodarstvo i savjetnica za pitanja međunarodnog održivog poslovanja. Gospođa Škuflić predsjeda Odborom za održivost. Prisustvovala je svim sjednicama Nadzornog odbora i njegovih Odbora u 2023. godini.

Ivana Matovina

Članica Nadzornog odbora

Vještine i iskustvo

Ivana Matovina

Članica Nadzornog odbora

Gđa. Matovina stručnjak je za reviziju i računovodstvo s ekstenzivnim znanjem i iskustvom u području revizije i primjene Međunarodnih standarda financijskog izvještavanja (MSFI). Certificirana je kao Hrvatski ovlašteni revizor i Ovlašteni revizor Velike Britanije. Gđa Matovina bila je višegodišnji član Savjeta HANFA-e i Odbora za standarde financijskog izvještavanja. Osnivač je i direktor nekoliko manjih lokalnih društava, uključujući Antares savjetovanje d.o.o. i Antares revizija d.o.o. Trenutno je članica Nadzornog odbora i zamjenica predsjednika Nadzornog odbora u društvu Professio energija d.d. Gđa Matovina predsjednica je Revizijskog odbora Društva te je prisustvovala svim sastancima Nadzornog odbora osim jednog i svim sastancima njegovih Odbora u 2023. godini.

Goran Nikolić

Član Nadzornog Odbora (Imenovan od strane Radničkog Vijeća)

Vještine i iskustvo

Goran Nikolić

Član Nadzornog Odbora (Imenovan od strane Radničkog Vijeća)

Goran Nikolić rođen je 1977. godine u Puli. Osnovnoškolsko i srednjoškolsko obrazovanje završio je u Puli 1995. godine. Završio je tečaj "Sistemski i mrežni administrator" na Sveučilišnom učilištu Algebra 2010. godine. Nakon radnog odnosa u Zračnoj luci Pula i Uljaniku, od 1998. zaposlen je u Arenaturistu (danas Arena Hospitality Group d.d.) gdje radi 23 godine. Gospodin Nikolić ujedno obnaša funkciju i predsjednika radničkog vijeća Društva. Trenutno radi u Društvu kao voditelj korisničke podrške u IT odjelu tvrtke. Gospodin Nikolić imenovan je članom Nadzornog odbora 1. siječnja 2021. godine te je prisustvovao svim sastancima Nadzornog odbora i njegovih Odbora u 2023. godini.

Uprava

Reuel (Reli) Slonim

Predsjednik Uprave

Vještine i iskustvo

Reuel (Reli) Slonim

Predsjednik Uprave

Reuel Slonim pridružio se Arena Hospitality Grupi kao izvršni direktor 2008. godine. Prethodno je obnašao funkciju potpredsjednika Sektora poslovanja i razvoja, te člana Upravnog odbora Isrotel Hotels and Resorts, jednog od vodećih izraelskih hotelskih društava. Prije toga, g. Slonim vrši dužnost potpredsjednika marketinga i prodaje, nakon desetogodišnjeg obnašanja funkcije glavnog direktora resort hotela s pet zvjezdica. Od dolaska u Arena Hospitality Grupu 2008. godine vodio je program velikih transformacija koje uključuju obnovu, nadogradnju i rebrendiranje objekata, preuzimanje Njemačkih, Mađarskih, Srpskih te Austrijskih operacija i na taj način stvaravši prvu hrvatsku međunarodnu hotelijersku kompaniju. Također, vodio je javnu ponudu dionica Društva u 2017. godini putem koje je prikupljeno 100 milijuna eura sredstava. Sredstva su namijenjena daljnjem razvoju i rastu Grupe. Također, Grupa je ušla na tržište grada Zagreba, Beograda i Nassfelda. Pod njegovim vodstvom Arena je izrasla iz lokalne tvrtke u istinski međunarodnog igrača i ostvarila značajan rast EBITDA-e. Istodobno, ažurirano je nekoliko informatičkih sustava Grupe, te je pospješena kultura upravljanja i edukacije, a sve to je rezultiralo da je Arena Hospitality Grupa prepoznata kao vodeća ugostiteljska tvrtka u Hrvatskoj. G. Slonim aktivan je član Turističke zajednice Pule i Medulina, te znatno pridonosi zajednici Medulina i Grada Pule, a sudjeluje i u radu kulturnih i sportskih društava.

Manuela Kraljević

Član Uprave i direktorica marketinga i prodaje

Vještine i iskustvo

Manuela Kraljević

Član Uprave i direktorica marketinga i prodaje

Manuela Kraljević pridružuje se Arena Hospitality Grupi kao direktorica Odjela prodaje i marketinga 2009. godine, nakon što je šest godina obnašala dužnost direktorice Odjela prodaje i marketinga za Hrvatsku za renomirani hotelski lanac Sol Meliá. Dugogodišnje poslovno iskustvo u hotelskoj industriji s međunarodnim tvrtkama (prethodno Sol Meliá, sada PPHE) vodi ju ka razvijanju kreativnih rješenja za izazove u turizmu. Od pridruživanja Arena Hospitality Grupi, kompaniju smješta u sam vrh hrvatskog turističkog tržišta kroz repozicioniranje renoviranih objekata, modernizaciju i razvoj Odjela prodaje i marketinga te uvođenjem poslovne funkcije upravljanja prihodima. Njezin doprinos u segmentu modernizacije internetskog poslovanja bio je od vitalnog značaja za razvoj tvrtke. Usvaja i podržava tehnološki inovativna rješenja čime olakšava tranziciju Grupe u modernu i agilnu kompaniju. Predvodi timom koji razvija posebne segmente poslovanja, od odmorišnog do poslovnog segmenta. Pod njezinim vodstvom, razvojem i primjenom marketinških i prodajnih strategija, kompanija stiče tržišni udio u Hrvatskoj, Njemačkoj, Austriji, Mađarskoj i Srbiji. Također, rukovodi segmentom odgovornog poslovanja Grupe (ESG). Članica je Turističke zajednice Grada Pule i Općine Medulin te Gospodarskog vijeća Hrvatske gospodarske komore za Istarsku županiju. Marketinška dostignuća kompanije nekoliko su puta nagrađivana nagradom Zlatna koza. Dobila je prestižno priznanje za uspješan rad u 2022. godini i titulu Menadžerica godine od Hrvatske udruge poslovnih žena Krug.

Devansh Bakshi, FCMA, MBA

Član Uprave i financijski direktor

Vještine i iskustvo

Devansh Bakshi, FCMA, MBA

Član Uprave i financijski direktor

Devansh Bakshi pridružio se Arena Hospitality Grupi u 2019. kao član Uprave i Glavni financijski direktor. Prije toga radio je kao financijski direktor Grupe za Arora Group, koja ima raznoliko poslovanje upravljanja nekretninama, te u svom UK portfelju ima hotele, gradilišta i poslovne prostore. Godine 2011. pridružio se PPHE Hotel Grupi i radio više od pet godina kao regionalni financijski kontrolor za regiju UK. Ima preko 25 godina iskustva u hotelijerstvu pokrivajući različita područja financija, nekretnina i graditeljstva. On je ključan u tekućim financijskim aktivnostima grupe za obnovu i nove akvizicije. Konsolidacija funkcija podrške i nadogradnja tehnologije za optimiranje resursa i organizacijske učinkovitosti u cijeloj grupi. Vodi usklađenost grupe (uključujući ESG), korporativno upravljanje i upravljanje rizicima poduzeća s posebnim fokusom na odnose s investitorima i aktivnosti na tržištu kapitala. G. Bakshi ima diplomu hotelijerstva, MBA međunarodnog poslovanja i član je CMA iz Ujedinjenog Kraljevstva.

Edmond (Edi) Pinto

Član Uprave i operativni direktor

Vještine i iskustvo

Edmond (Edi) Pinto

Član Uprave i operativni direktor

Edmond Pinto započeo je svoju hotelijersku karijeru kao rukovoditelj Odjela hrane i pića pokretanjem all-inclusive koncepta u Izraelu, nakon čega više od 20 godina obnaša funkciju generalnog direktora za hotelski lanac Isrotel. Za to vrijeme uspješno upravlja raznim turističkim naseljima s pet zvjezdica te luksuznim gradskim hotelima. G. Pinto diplomirao je hotelijerski menadžment i ima bogato znanje u hotelijerstvu sa dugogodišnjim iskustvom u uspostavljanju suradnje s velikim poduzećima i korporativnim tijelima te jačanju veza u zajednici. Njegova prethodna uloga savjetnika i predstavnika vlasnika uključivala je upravljanje svim procedurama potrebnim za otvaranje novog 5* turističkog naselja u Vijetnamu, pružanje podrške vlasniku u vezi pitanja financijske prirode, utvrđivanje proračuna, izradu operativnih standarda, ishodovanje potrebne dokumentacije te rukovođenje operacija. G. Pinto pridružio se Arena Hospitality Grupi u ožujku 2020. godine kao član Uprave i Glavni operativni direktor.