2022 Godišnje izvješće i financijski izvještaji

O nama

TKO SMO

Priznata smo dinamična, međunarodna hotelska grupa, koja razvija i upravlja hotelima, turističkim naseljima te kampovima u Hrvatskoj, Njemačkoj, Mađarskoj, Srbiji i Austriji u vlasništvu, suvlasništvu, najmu ili pod upravljanjem. Osim upravljanja i razvijanja vlastitog brenda Arena Hotels & Apartments® i Arena Campsites®, kroz PPHE Hotel Group Limited (PPHE Hotel Group ili PPHE) imamo ekskluzivno pravo upravljanja i razvoja uglednog međunarodnog brenda Park Plaza® u 18 zemalja Srednje i Istočne Europe (CEE regija – vidi defi niciju u „Pojmovniku“) i Njemačke i pravo upravljanja objektima branda art’otel što omogućuje daljni razvoj našeg portfelja. U 2022. godini kroz PPHE osigurali smo licencu za rad Grand Hotela Brioni Pula kao Radisson Collection Hotela.

ŠTO RADIMO

Otkako smo postali dinamična međunarodna hotelska grupa krajem 2016. godine, glavni nam je cilj profilirati se u višem, visokom i lifestyle hotelskom segmentu tržišta CEE regije i Njemačke, s ciljem stvaranja vrijednosti za dioničare. Brandovi koje Grupa trenutno koristi uključuju Park Plaza®, art’otel®, Radisson Collection, Arena Hotels & Apartments® i Arena Campsites®.

KAKO TO RADIMO

Naš portfelj sastoji se od 29 objekata u vlasništvu, suvlasništvu, najmu ili pod upravljanjem s oko 10.000 smještajnih jedinica u Istri u Hrvatskoj, u Nassfeldu u Austriji i velikim gradovima Njemačke i CEE regije poput Beograda, Berlina, Budimpešte, Kölna, Nürnberga i Zagreba. Ostvarujemo prihode kroz razne segmente tržišta, u Hrvatskoj i Austriji većinom kroz odmorišni turizam, a u Njemačkoj, Mađarskoj i Srbiji kroz raznovrsniji poslovni miks namijenjen gostima na poslovnim putovanjima, posjetiteljima željnim odmora, te sudionicima kongresa i sajmova.

1 /

Atraktivni brendovi

POZNATI I PRIZNATI BRENDOVI U KOJE SE PAMETNO ULAŽE, PODRŽANI LUKSUZNIM BRENDOM

Vjerujemo u snagu koju pružaju pouzdani i priznati brendovi s naglaskom na individualizirani pristup. Tom uvjerenju odgovaraju naša četiri brenda, art’otel®, Park Plaza®, Arena Hotels & Apartments® i Arena Campsites®, koji su dinamični, jedinstveni, te u konstantnom razvoju. Osim toga, 2022. godine osigurali smo ugovor o upravljanju Grand Hotelom Brioni Pula kao Radisson Collection hotel.

Park Plaza je brend hotela visoke i više kategorije, koji nudi individualno dizajnirane hotele u živopisnim gradskim središtima i destinacijama za odmor. Park Plaza je poznata po pružanju nezaboravnih trenutaka svojom inspirativnom uslugom, stilski uređenim sobama za goste i multifunkcionalnim prostorima za sastanke popraćenih s nagrađenim restoranima i barovima. PPHE Hotel Group Limited (PPHE Hotel Group ili PPHE) je međunarodno hotelijersko društvo koje ima ekskluzivnu i trajnu licencu Radisson Hotel Group, jedne od najvećih svjetskih hotelijerskih grupa, za razvoj i upravljanje hotelima i turističkim naseljima brenda Park Plaza® u Europi, Bliskom Istoku i Africi.

parkplaza.com

art’otel® predstavlja suvremenu kolekciju luksuznih lifestyle hotela koji spajaju izniman arhitektonski stil s interijerima nadahnutim umjetnošću. Smješten u kozmopolitskim središtima diljem Europe, svaki je hotel nadahnut autorskim potpisom posvećenog umjetnika i prikazuje zbirku originalnih dijela dizajniranih ili odabranih posebno za svaki art’otel®, a zahvaljujući tome svaki od njih predstavlja jedinstvenu umjetničku galeriju. art’otel® je razlikujući se od tradicionalnih hotela u svijetu hotelijerstva, stvorio vlastitu tržišnu nišu.

artotels.com

Arena Hotels & Apartments objedinjuje hotele i apartmanska naselja koja pružaju opušteni i udoban smještaj s modernim, ugodnim interijerom i ljubaznom uslugom. Svaka lokacija nudi odmor prepun prilika za istraživanje i opuštanje uz hranu i piće obogaćeno lokalnim okusima. U sklopu brenda nalaze se lokacije u blizini plaža, u povijesnom okruženju Pule i Medulina u Istri (u Hrvatskoj), hotel u centru grada u Beogradu (u Srbiji) i turističko planinsko naselje u Nassfeldu (u Austriji). Arena Hotels & Apartments dom je daleko od doma, koji se brine o obiteljima, parovima i prijateljima.

arenahotels.com

Arena Campsites brend nudi kampove smještene na ekskluzivnim lokacijama uz more, duž južne obale Istre u Hrvatskoj. Nadomak povijesnih gradova Pule i Medulin, svaki kamp pruža posebnu ponudu i opuštajuće okruženje gdje gosti mogu iskusiti prirodnu ljepotu Istre i uživati u aktivnostima na otvorenom, od travnja do listopada. Portfelj brenda Arena Campsites uključuje i Arena One 99 Glamping, prvi u Hrvatskoj sveobuhvatni glamping.

arenacampsites.com

Grupa je iskoristila pravo na licencu brenda Radisson Collection za Grand Hotel Brioni Pula, Radisson Collection Hotel, koji je otvoren u svibnju 2022. Radisson Collection nova je generacija znamenitih i jedinstvenih objekata. U ovoj izvanrednoj zbirci, ni jedan hotel ne naliči drugome jer svi posjeduju jedinstvena obilježja autentična za lokaciju u kojoj se nalaze. Suvremeni dizajn odiše elegancijom zbog čega su hoteli brenda Radisson Collection vrhunska destinacija ljubiteljima luksuzna i dinamična stila.

radissonhotels.com

Izjave rukovodstva

Boris Ivesha

Predsjednik Nadzornog odbora

PROČITAJTE IZJAVU

Reul (´Reli´) Slonim

Predsjednik Uprave

PROČITAJTE IZJAVU

Devansh Bakshi

Član Uprave i Financijski direktor

PROČITAJTE IZJAVU

KRATKI PREGLED POSLOVANJA

Međunarodno smo i dinamično hotelsko društvo koje ima u vlasništvu i pod upravljanjem hotele, turistička naselja i kampove, te pristup svjetski poznatim brendovima i globalnoj distribucijskoj mreži kao dio PPHE Hotel Group, našeg većinskog vlasnika. Uravnoteženi pristup omogućuje nam uvažavanje potreba vlasnika i operativnog poslovanja uz snagu i distribuciju koju donosi globalni brend.

HRVATSKA

Raznolika ponuda našeg smještaja, od hotela i turističkih naselja do kampova smještena je u najistaknutijoj turističkoj regiji Hrvatske, Istri. Geografska pozicija omogućuje gostima izbor odmora na lokacijama u Puli i Medulinu te Zagrebu gdje imamo 115 soba u fazi razvoja. Hrvatska je prepoznata kao popularna odmorišna destinacija koja iz godine u godinu bilježi rast noćenja. Zbog više od 40 godina iskustva posjedujemo visoku razinu kvalitete u pružanju ugostiteljskih usluga u autentičnom prirodnom ambijentu.

8.468 JEDINICA

NJEMAČKA

Naši hoteli u Njemačkoj nalaze se u velikim gradovima kao što su Berlin i Köln, koji omogućuju cjelogodišnje poslovanje i izvanredne rezultate kombinacijom poslovnog i odmorišnog turizma. Hoteli su smješteni u glavnim gradskim središtima s visokim udjelom gostiju na poslovnim putovanjima, odmoru, te sudionicima i posjetiteljima kongresa i sajmova.

956 JEDINICA

MAĐARSKA

Smješten u popularnoj turističkoj destinaciji, Budimpešti, glavnom gradu Mađarske, naš hotel se nalazi na iznimnoj lokaciji s pogledom na rijeku Dunav i veličanstvenu zgradu mađarskog parlamenta.

165 JEDINICA

SRBIJA

88 jedinica Arena 88 Rooms hotel smješten je u Takovskoj ulici u blizini poslovne zone, Beogradskog sajma, kulturnih vrijednosti Staroga grada i Dunavske obale.

88 JEDINICA

AUSTRIJA

Prvo odmaralište Grupe u Austriji, Arena Franz Ferdinand Nassfeld, hotel s 4 zvjezdice, nadopunjuje postojeći ljetni odmarališni segment u Hrvatskoj. Ovo moderno planinsko odmaralište izvrsno je smješteno uz donju postaju skijališta Nassfeld u Koruškoj, pružajući trenutni pristup 110 km skijaških te pješačkih i biciklističkih staza u ljeti.

144 JEDINICA

1 /

Ključni pokazatelji Grupe

REKORDNO OSTVARENJE EBITDA-E

Oporavak poslovanja i rast EBITDA-e u odnosu na 2019. godinu

KLJUČNI FINANCIJSKI POKAZATELJI

 • Ukupan prihod (kuna)

  825,3 M

 • EBITDA (kuna)

  235,0 M

 • EBITDAR (kuna)

  252,2 M

 • Dobit prije oporezivanja (kuna)

  60,8 M

KJUČNI OPERATIVNI POKAZATELJI

 • Popunjenost

  45,1%

 • REVPAR (kuna)

  333,8

 • Prosječna cijena smještaja (kuna)

  739,7

Ulaganje i razvoj za osiguranje dugoročnog rasta

Posljednjih je godina Grupa uvodila raznolikost u poslovanje i strateški iskoračila iz Hrvatskog tržišta prema Njemačkoj, Mađarskoj i Srbiji i prema Austriji s akvizicijom hotela Franz Ferdinand Hotel Nassfeld. Grupa nastavlja s razvojem i nadogradnjom postojećih objekata i diversifikacijom portfelja uzbudljivim projektima i jača temelje za budući rast. U naše smo objekte u čitavom portfelju uložili više od redovnog kapitalnog ulaganja vrijednog 34,3 milijuna kuna.

Grupa je nastavila provoditi strateška ulaganja u 2022. godini

REPOZICIONIRANJE OBJEKATA

GRAND HOTEL BRIONI PULA, A RADISSON COLLECTION HOTEL, HRVATSKA

Ovaj znameniti i luksuzni hotel nalazi se na izvanrednoj lokaciji na vrhu litice odakle se pruža pogled na Jadransko more i otoke Brijuni.

Sobe i sadržaji: 227 soba raspoređenih na sedam katova, restorani i barovi, konferencijski centar, unutarnji, vanjski, infi nity bazeni i bazeni za aktivnosti, bogato opremljeni wellness centar sa saunama, prostorije za opuštanje i teretana.

Ukupni iznos ulaganja: 260 milijuna kuna

Dovršetak radova: svibanj 2022.

Status radova: 100% dovršeno

Hotel je ponovno otvoren pod brendom Radisson Collection u svibnju 2022. godine kao luksuzni hotel, a u prvoj nepunoj godini rada ostvario je snažnu prosječnu cijenu smještaja premašujući 2.500 kuna po noćenju.

REPOZICIONIRANJE OBJEKATA

ARENA FRANZ FERDINAND NASSFELD, AUSTRIJA

Grupa je u prosincu 2021. godine kupila ovaj objekt za 112,1 milijuna kuna i u 2022. godini unijela u svoj portfelj prvo turističko naselje u Austriji čime je nadopunila svoju ponudu ljetnog odmorišnog turizma. Ovo suvremeno turističko naselje smješteno je na izvanrednoj lokaciji nadomak skijališta Nassfeld u Koruškoj s neposrednim pristupom impresivnih 110 km skijaških te pješačkih i biciklističkih staza.

Sobe i sadržaji: 144 sobe, spa, sadržaji za razonodu, unutarnji i vanjski bazen, glavni restoran

Repozicioniranje: Luksuzno turističko naselje koje posluje tijekom zimske i ljetne sezone.

Ukupni iznos ulaganja: 26,4 milijuna kuna

Dovršetak radova: Zima 2022.

Status radova: 100% dovršeno

U renoviranju su prošireni sadržaji wellnessa, izgrađen je jedan vanjski bazen i uspostavljeno je upravljanje uređajima klimatizacije izravno iz sobe što su naši gosti vrlo dobro prihvatili.

REPOZICIONIRANJE OBJEKATA

ART´OTEL BUDAPEST, MAĐARSKA

Suvremeni luksuzni lifestyle hotel s mješavinom jedinstvenog dizajna i arhitektonskog stila nadahnutim umjetninama i opremljen originalnim umjetničkim djelima Donalda Sultana, jednog od vodećih suvremenih američkih umjetnika.

Sobe i sadržaji: 165 soba, restorani i bar, konferencijski centar i wellness

Ukupni iznos ulaganja: oko 49,1 milijuna kuna

Dovršetak radova: Prva faza: Ljeto 2022.

Status radova: 50% dovršeno

U prvoj fazi repozicioniranja hotela usredotočili smo se na opsežan redizajn i obnovu javnih površina u prizemlju i suterenu, gdje se nalaze recepcija, lobby, restoran i bar, konferencijski centar i wellness. U drugoj fazi obnovit će se hotelske sobe kojima će se podariti suvremeniji izgled. Projekt treba započeti u 2023. godini, s ulaganjem od 25 milijuna kuna.

REPOZICIONIRANJE OBJEKATA

HOTEL RIVIERA, PULA HRVATSKA

Objekt je kupljen u travnju 2020. godine za 36 milijuna kuna, a radovi na pozicioniranju objekta u luksuzni hotel sa 66 soba trebao bi započeti u 2023.

Sobe i sadržaji: 66 soba

Ukupni iznos ulaganja: Oko 113 milijuna kuna

Dovršetak radova: Ljeto 2024.

Status radova: 5% dovršeno

Građevinska dozvola za ovaj objekt izdana je u veljači 2023. godine i razvoj našeg trećeg premium objekta u Hrvatskoj je u fazi planiranja.

REPOZICIONIRANJE OBJEKATA

ARENA STOJA KAMP, PULA

Sadržaji: Kamp, luksuzne mobilne kućice veličine od oko 45 do 58 m2, restorani, barovi

Pozicioniranje: Luksuzni kamp

Ukupni iznos ulaganja: Procjena od 50 milijuna kuna za prvu i drugu fazu

Dovršetak radova: lipanj, 2023.

Status radova: 50% dovršeno Prva faza, u kojoj je izgrađena zona luksuznih mobilnih kućica, uključujući 75 novih luksuznih kućica, nova infrastruktura i zelene površine, dovršena je u proljeće 2022. godine.

U drugoj fazi nastavlja se s razvojem infrastrukture, novim ulazom u kamp, opsežnoj obnovi glavnog restorana i bara i unaprjeđenjem privlačnosti kampa.

TRANSFORMACIJA OBJEKATA

ART’OTEL, ZAGREB

Luksuzni lifestyle hotel na vrhunskoj lokaciji u srcu povijesne jezgre Zagreba

Sobe i sadržaji: 115 soba, restoran i bar, wellness i spa centar, teretanu, unutarnji bazen s barom, prostorije za događanja i parkiralište.

Pozicioniranje: luksuzni lifestyle hotel na vrhunskoj lokaciji

Ukupni iznos ulaganja: Oko 135,6 milijuna kuna

Dovršetak radova: Ljeto 2023.

Status radova: 60% dovršeno Razvoj dobro napreduje i unatoč preprekama u lancu opskrbe dovršenje se očekuje sredinom 2023. godine.

1 /

Izvješće o održivosti

Stalnim ulaganjem u usavršavanje na radu, inovativnu tehnologiju i sustave usvajamo najbolje prakse i surađujemo sa stručnjacima iz industrije kako bismo ostvarili zadane ciljeve iz područja okoliša, društva i upravljanja.

Izvješće o održivosti 2022

Ključni pokazatelji uspješnosti

Ukupan prihod

(u milijunima kuna)

Ebitda

(u milijunima kuna)

Dobit prije oporezivanja

(u milijunima kuna)

Zarada po dionici

(kuna)

Popunjenost

(%)

Prosječna cijena smještaja

(kuna)

Prihod po raspoloživoj jedinici (REVPAR)

(HRK)

Ukupan prihod

(u milijunima kuna)

Ebitda

(u milijunima kuna)

Dobit prije oporezivanja

(u milijunima kuna)

Popunjenost

(%)

Prosječna cijena smještaja

(kuna)

Prihod po raspoloživoj jedinici (REVPAR)

(kuna)

Iskusno vodstvo

Nadzorni odbor

Boris Ivesha

Predsjednik Nadzornog odbora

Vještine i iskustvo

Boris Ivesha

Predsjednik Nadzornog odbora

Boris Ivesha je predsjednik i glavni izvršni direktor PPHE Hotel Grupe od 1991. godine. Gospodin Ivesha je zaslužan za dovođenje brenda Park Plaza Hotels & Resorts® u PPHE Hotel Group-u 1994. godine u suradnji s gospodinom Eli Papouchado i Red Sea Group-om, te bio je glavni inicijator u širenju međunarodnog portfelja PPHE Hotel Group-e. Utemeljitelj je Yamit Hotela u Izraelu 1984. godine, te je obnašao funkciju njegova predsjednika. Bio je direktor Carlton Hotela u Izraelu (1979.-1984.) a prvotno i glavni direktor Royal Horseguards Hotela u Londonu (1972.- 1979.). Gospodin Ivesha prisustvovao je svim sastancima Nadzornog odbora u 2022. godini.

Yoav Papouchado

Zamjenik predsjednika Nadzornog odbora

Vještine i iskustvo

Yoav Papouchado

Zamjenik predsjednika Nadzornog odbora

Yoav Papouchado je predsjednik Upravnog odbora Red Sea Hotels Limited od 1998. godine. Red Sea Hotels Limited je grupa društava za poslovanje nekretninama, koja djeluje diljem svijeta. Gospodin Papouchado posjeduje MBA diplomu kao i BA diplomu iz ekonomije sa Sveučilišta u Tel-Avivu. Gospodin Papouchado izostao je s dva sastanka Nadzornog odbora tijekom 2022. godine.

Kevin McAuliffe

Član Nadzornog odbora

Vještine i iskustvo

Kevin McAuliffe

Član Nadzornog odbora

Kevin Michael McAuliffe je neizvršni zamjenik predsjednika PPHE Hotel Grupe.Kevin Michael McAuli e bivši je član Udruge savjetnika za upravljanje zakladama i ostavinom (Society of Trust and Estate Practitioners) gdje je tijekom dvadeset godina bio direktor raznih zakonom reguliranih investicijskih društava, a i dalje je direktor dva zakonom regulirana pravna subjekta. Umirovljeni je predsjednik društva Carey Group, nakon što im se pridružio 1999. godine kao generalni direktor. Od 1992. do 1999. godine bio je voditelj savjetodavne službe društva Paribas International Private Banking, te glavni director Paribas Suisse u Guernseyu. Radio je kao financijski direktor u bankarskoj grupaciji Ansbacher, a 1994. godine imenovan je za generalnog direktora u Ansbacher Bank and Trust Company. Također je obnašao funkcije dužnosnika u tri različita odjela savezne države Guernsey od 1973. do 1980. godine. Gospodin McAuliffe je predsjednik Odbora za imenovanja a prisustvovao je svim sastancima Nadzornog odbora i njegovih Odbora u 2022. godini.

Amra Pende

Članica Nadzornog odbora

Vještine i iskustvo

Amra Pende

Članica Nadzornog odbora

Amra Pende obavljala je poslove pravnog savjetnika u društvu Uljanik d.d., najvećem hrvatskom brodogradilištu, u kojem je bila zaposlena preko 30 godina. Gđa Pende obavlja funkciju predsjednice Nadzornog odbora društva Alpha Adriatic d.d. Gđa Pende diplomirala je na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Gđa Pende prisustvovala je svim sastancima Nadzornog odbora i njegovih odbora u proteklom mandatu. Gđa Pende predsjeda Odborom za nagrađivanje Društva te je prisustvovala svim sastancima Nadzornog odbora I njegovih odbora u 2022. godini.

Lorena Škuflić

Članica Nadzornog odbora

Vještine i iskustvo

Lorena Škuflić

Članica Nadzornog odbora

Lorena Škuflić redoviti je profesor na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, te je od 2010. godine pročelnik Katedre za ekonomsku teoriju. Prethodno je bila zaposlena u Hrvatskoj gospodarskoj komori – Županijska komora Pula, te na Ekonomskom institutu, Zagreb. Gđa Škufl ić doktorirala je na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci 1999. godine. Članica je Međunarodne udruge za održivo gospodarstvo i savjetnica za pitanja međunarodnog održivog poslovanja. Gospođa Škufl ić predsjeda Odborom za održivost te je prisustvovala svim sastancima Nadzornog odbora i njegovih Odbora u 2022. godini.

Ivana Matovina

Članica Nadzornog odbora

Vještine i iskustvo

Ivana Matovina

Članica Nadzornog odbora

Gđa. Matovina stručnjak je za reviziju i računovodstvo s ekstenzivnim znanjem i iskustvom u području revizije i primjene Međunarodnih standarda financijskog izvještavanja (MSFI). Certifi cirana je kao Hrvatski ovlašteni revizor i Ovlašteni revizor Velike Britanije. Gđa Matovina bila je višegodišnji član Savjeta HANFA-a i Odbora za standarde financijskog izvještavanja. Osnivač je i direktor nekoliko manjih lokalnih društava, uključujući Antares savjetovanje d.o.o. i Antares revizija d.o.o. Trenutno je članica Nadzornog odbora i zamjenica predsjednika Nadzornog odbora u društvu Professio energija d.d. Gđa Matovina predsjednica je Revizorskog odbora Društva te je prisustvovala svim sastancima Nadzornog odbora i njegovih Odbora nakon njezina imenovanja u svibnju 2022. godine.

Goran Nikolić

Član Nadzornog Odbora (Imenovan od strane Radničkog Vijeća)

Vještine i iskustvo

Goran Nikolić

Član Nadzornog Odbora (Imenovan od strane Radničkog Vijeća)

Goran Nikolić rođen je 1977. godine u Puli. Osnovnoškolsko i srednjoškolsko obrazovanje završio je u Puli 1995. godine. Završio je tečaj "Sistemski i mrežni administrator" na Sveučilišnom učilištu Algebra 2010. godine. Nakon radnog odnosa u Zračnoj luci Pula i Uljaniku, od 1998. zaposlen je u Arenaturistu (danas Arena Hospitality Group d.d.) gdje radi 23 godine. Gospodin Nikolić ujedno obnaša funkciju i predsjednika radničkog vijeća Društva. Trenutno radi u Društvu kao voditelj korisničke podrške u IT odjelu tvrtke. Gospodin Nikolić imenovan je članom Nadzornog odbora 1. siječnja 2021. godine te je prisustvovao svim sastancima Nadzornog odbora 2022. godine.

Uprava

Reuel ('Reli') Slonim

Predsjednik Uprave

Vještine i iskustvo

Reuel ('Reli') Slonim

Predsjednik Uprave

Reuel Slonim pridružio se Arena Hospitality Grupi kao izvršni direktor 2008. godine. Prethodno je obnašao funkciju potpredsjednika Sektora poslovanja i razvoja, te člana Upravnog odbora Isrotel Hotels and Resorts, jednog od vodećih izraelskih hotelskih društava. Prije toga, g. Slonim vrši dužnost potpredsjednika marketinga i prodaje, nakon desetogodišnjeg obnašanja funkcije glavnog direktora resort hotela s pet zvjezdica. Od dolaska u Arena Hospitality Group 2008. godine vodio je program velikih transformacija koje uključuju obnovu, nadogradnju i rebrendiranje objekata, preuzimanje Njemačkih, Mađarskih, Srpskih te Austrijskih operacija i na taj način stvaravši prvu hrvatsku međunarodnu hotelijersku kompaniju. Također, vodio je javnu ponudu dionica Društva u 2017. godini putem koje je prikupljeno 100 milijuna eura sredstava. Sredstva su namijenjena daljnjem razvoju i rastu Grupe. Također, Grupa je ušla na tržište grada Zagreba, Beograda i Nassfelda. Pod njegovim vodstvom Arena je izrasla iz lokalne tvrtke u istinski međunarodnog igrača i ostvarila značajan rast EBITDA-e. Istodobno, ažurirano je nekoliko informatičkih sustava Grupe, te je pospješena kultura upravljanja i edukacije, a sve to je rezultiralo da je Arena Hospitality Group prepoznata kao vodeća ugostiteljska tvrtka u Hrvatskoj. G. Slonim aktivan je član Turističke zajednice Pule i Medulina, te znatno pridonosi zajednici Medulina i Grada Pule, a sudjeluje i u radu kulturnih i sportskih društava.

Manuela Kraljević

Član Uprave i direktorica marketinga i prodaje

Vještine i iskustvo

Manuela Kraljević

Član Uprave i direktorica marketinga i prodaje

Manuela Kraljević pridružuje se Arena Hospitality Grupi kao direktorica Odjela prodaje i marketinga početkom 2009 godine. Prije toga, gđa Kraljević šest godina obnaša dužnost direktorice Odjela prodaje i marketinga za Hrvatsku za poznati renomirani hotelski lanac Sol Melia. Od pridruživanja Arena Hospitality Grupi, gđa Kraljević kompaniju smješta u sam vrh hrvatskog turističkog tržišta kroz repozicioniranje renoviranih objekata, modernizaciju i razvoj Odjela prodaje i marketinga te uvođenjem poslovne funkcije upravljanja prihodima. Također, njen doprinos u segmentu rasta internetskog poslovanja od vitalnog je značaja za razvoj kompanije. Gđa Kraljević usvaja i podržava tehnološki inovativna rješenja čime olakšava tranziciju Grupe u modernu i agilnu kompaniju. Pod njezinim vodstvom, razvojem i primjenom marketinških i prodajnih strategija, Arena Hospitality Grupa stiče tržišni udio u Hrvatskoj, Njemačkoj, Mađarskoj i Srbiji. Uz navedeno, gđa. Kraljević također rukovodi segmentom odgovornog poslovanja Grupe. Gđa Kraljević članica je Turističke zajednice Grada Pule i Općine Medulin te Gospodarskog vijeća Hrvatske gospodarske komore za Istarsku županiju. Njezina su marketinška dostignuća nekoliko puta nagrađivana nagradom Zlatna koza.

Devansh Bakshi

Član Uprave i financijski direktor

Vještine i iskustvo

Devansh Bakshi

Član Uprave i financijski direktor

Devansh Bakshi pridružio se Arena Hospitality Group-i u 2019. kao član Uprave i glavni fi nancijski direktor. Prije toga radio je kao fi nancijski direktor Grupe za Arora Group, koja ima raznoliko poslovanje upravljanja nekretninama, te u svom UK portfelju ima hotele, gradilišta i poslovne prostore. Godine 2011. pridružio se PPHE Hotel Group-i i radio više od pet godina kao regionalni fi nancijski kontrolor za regiju UK. Ima preko 25 godina iskustva u hotelijerstvu pokrivajući različite discipline fi nancija, nekretnina i graditeljstva. On je ključan u tekućim fi nancijskim aktivnostima grupe za obnovu i nove akvizicije. Konsolidacija funkcija podrške i nadogradnja tehnologije za optimiranje resursa i organizacijske učinkovitosti u cijeloj grupi. Vodi usklađenost grupe, korporativno upravljanje i upravljanje rizicima poduzeća s posebnim fokusom na odnose s investitorima i aktivnosti na tržištu kapitala. G. Bakshi ima diplomu hotelijerstva, MBA međunarodnog poslovanja i član je CMA iz Ujedinjenog Kraljevstva.

Edmond ('Edi') Pinto

Član Uprave i operativni direktor

Vještine i iskustvo

Edmond ('Edi') Pinto

Član Uprave i operativni direktor

Edmond Pinto započeo je svoju hotelijersku karijeru kao rukovoditelj Odjela hrane i pića pokretanjem all-inclusive koncepta u Izraelu, nakon čega više od 20 godina obnaša funkciju generalnog direktora za hotelski lanac Isrotel. Za to vrijeme uspješno upravlja raznim turističkim naseljima s pet zvjezdica te luksuznim gradskim hotelima. G. Pinto diplomirao je hotelijerski menadžment i ima bogato znanje u hotelijerstvu sa dugogodišnjim iskustvom u uspostavljanju suradnje s velikim poduzećima i korporativnim tijelima te jačanju veza u zajednici. Njegova prethodna uloga savjetnika i predstavnika vlasnika uključivala je upravljanje svim procedurama potrebnim za otvaranje novog turističkog naselja, pružanje podrške vlasniku u vezi pitanja fi nancijske prirode, utvrđivanje proračuna, izradu operativnih standarda, ishodovanje potrebne dokumentacije te rukovođenje operacija. G. Pinto pridružio se Arena Hospitality Group u ožujku 2020. godine kao član Uprave i Glavni operativni direktor.