Hrvatski English
Preuzmite izvještaj

Priznata smo dinamična, međunarodna hotelska grupa, koja razvija hotele, turistička naselja te kampove u Hrvatskoj, Njemačkoj i Mađarskoj u vlasništvu, suvlasništvu, najmu ili pod upravljanjem. Osim upravljanja i razvijanja vlastitog brenda Arena Hotels & Apartments®  i Arena Campsites®, kroz PPHE Hotel Group Limited (naš većinski vlasnik) imamo ekskluzivno pravo upravljanja i razvoja uglednog međunarodnog brenda Park Plaza® u 18 zemalja Srednje i Istočne Europe (CEE regija) te upravljanje brendom art’otel® što omogućuje daljnji razvoj našeg portfelja.

O nama

2018. predstavili smo novi inovativni koncept

glampinga u Hrvatskoj.

IZJAVA PREDSJEDNIKA NADZORNOGA ODBORA

ŠTO RADIMO

Otkako smo postali dinamična međunarodna hotelska grupa krajem 2016. godine, glavni nam je cilj profilirati se u višem, visokom i lifestyle hotelskom segmentu tržišta CEE regije, s težištem stvaranja vrijednost za dioničare. Naš portfelj brenda koji se sastoji od Park Plaza®, art’otel®, Arena Hotels & Apartments® i Arena Campsites®, pruža nam izvrsne izglede za rast u cijeloj CEE regiji.

KAKO TO RADIMO

Naš portfelj sadrži 26 objekata u vlasništvu, suvlasništvu, najmu ili pod upravljanjem s više od 10.000 smještajnih jedinica u Istri u Hrvatskoj i velikim gradovima CEE regije poput Berlina, Kölna, Nürnberga i Budimpešte. Ostvarujemo prihode kroz razne segmente tržišta – u Hrvatskoj većinom kroz odmorišni turizam, a u Njemačkoj i Mađarskoj kroz raznovrsniji poslovni miks namijenjen gostima na poslovnim putovanjima, posjetiteljima željnim odmora, te sudionicima kongresa i sajmova.

KLJUČNI POKAZATELJI U 2018. GODINI

UKUPAN PRIHOD 757,7 M +5,6%
Ebitda 214,7 M +0,8%
Ebitda MARŽA 28,3% -140 bp
PROSJEČNA CIJENA SMJEŠTAJA 576,2 +2,9%
POPUNJENOST 54,0% +80 bp
NORMALIZIRANA DOBIT PRIJE OPOREZIVANJA 113,8 M +2,1%

GDJE SE NALAZIMO

Mi smo međunarodno, dinamično hotelsko društvo, vlasnik/operater sa značajnim udjelom vlastite imovine i pristupom svjetski poznatim brendovima i globalnoj distribucijskoj mreži kroz našeg većinskog vlasnika PPHE Hotel Group. Uravnoteženi pristup omogućuje nam razumijevanje hotelske industrije sa gledišta vlasnika i upravitelja kao i snage koju donosi globalni brend.

1 3 5 6 7 4 2
Hrvatska 8.678 raspoloživih soba
  • Pula
  • Medulin
NJEMAČKA 1.130 raspoloživih soba
  • Berlin
  • Köln
  • Dresden
  • Nürnberg
MAĐARSKA 165 raspoloživih soba
  • Budimpešta

Hotels

Naši brendovi

SNAGA POZNATIH I PRIZNATIH BRENDOVA

Vjerujemo u snagu koju pouzdani i prepoznati brendovi nose, te isporučuju kroz prilagođen pristup. Naša četiri brenda, Park Plaza, art’otel, Arena Hotels & Apartments i Arena Campsites, odgovaraju našoj dinamičnoj i jedinstvenoj strategiji kontinuiranog razvoja.

Park Plaza je brend hotela visoke i više klase koji nudi individualno dizajnirane hotele u živopisnim gradskim središtima i destinacijama za odmor. Park Plaza poznata je po pružanju nezaboravnih trenutaka svojom inspirativnom uslugom, stilski uređenim sobama za goste te sa nagrađenim restoranima i barovima. Ima ekskluzivnu i trajnu licencu od Radisson Hotel Grupe, jedne od najvećih svjetskih hotelskih grupa, koja razvija i upravlja hotelima i odmaralištima Park Plaza® u Europi, Bliskom istoku i Africi.

parkplaza.com

Arena Hotels & Apartments objedinjuje hotele i apartmane srednje klase za goste koji traže savršeno mjesto za opušteni i bezbrižan odmor, bilo na plaži ili u gradu. Arena Hotels & Apartments nudi ugodan i prihvatljiv smještaj suvremenog i toplog dizajna uz dobrodošlicu i prijateljsku uslugu na području Pule i Medulina. Gostima nudi odmor prepun mogućnosti za zabavu, istraživanje, rekreaciju uz bogati doručak ili večeru prepunu lokalnih okusa kako bi učinili odmore što jednostavnijima. Arena Hotels & Apartments je vaš domaćin i vodič, dom daleko od doma namijenjen obiteljima, parovima i prijateljima.

arenahotels.com

art’otel® hoteli u kozmopolitskim središtima diljem Europe predstavljaju suvremenu skupinu hotela koji sljubljuju izniman arhitektonski stil s interijerima nadahnutim umjetnošću. Srž brenda čini umjetnost kao takva. Svaki hotel izlaže zbirku originalnih djela dizajniranih ili odabranih, posebno, za svaki pojedini art’otel®, a zahvaljujući tome svaki od njih predstavlja jedinstvenu umjetničku galeriju. art’otel® je, razlikujući se od tradicionalnih hotela, u svijetu hotelijerstva stvorio vlastitu tržišnu nišu. PPHE Hotel Group Limited vlasnik je brenda art’otel®.

artotels.com

Arena Campsites smješteni su na ekskluzivnim lokacijama južne obale Istre neposredno uz more. Lokacije kampova u okruženju povijesnih gradova Pule i Medulina omogućuju gostima doživljaj prirodnih ljepota istarskih krajolika te istinski ljetni odmor od travnja do studenog. U 2018. godini portfelj je obogaćen prvim pravim glamping kampom u Hrvatskoj, luksuznim glamping kampom Arena One 99 Glamping.

arenacampsites.com

IZJAVA PREDSJEDNIKA UPRAVE

250,0 M
HRK

EBITDAR

+113,8 M
HRK

DOBIT PRIJE OPOREZIVANJA

576,2
HRK

PROSJEČNA CIJENA SMJEŠTAJA

Naši zaposlenici središte su našega poslovanja

IZJAVA PREDSJEDNIKA UPRAVE

BRILJANTNI POČETAK PRVE HRVATSKE GLAMPING DESTINACIJE

Arena Hospitality Group d.d. (Društvo), prepoznao je priliku za stvaranje prvog hrvatskog luksuznog glamping resorta Arena One 99 Glamping koji je otvoren u lipnju, 2018. godine.

više

USPJEŠNE INVESTICIJE U SPORTSKE OBJEKTE

Uspješno repozicioniranje hotela Park Plaza Belvedere Medulin u sportski orijentirani hotel za pred i post-sezonu započeto je 2014. godine potpunim preuređenjem hotela i njegovih sportskih sadržaja.

više

USPJEŠNOST HOTELA PARK PLAZA NÜRNBERG

Hotel Park Plaza Nürnberg ostvario je porast prihoda od 16,5% i porast EBITDA-e za 41,5% u odnosu na prošlu godinu.

više

PLAN KAPITALNIH INVESTICIJA GRUPE

Tijekom 2018. godine Društvo je započelo investicijski ciklus u svojim kampovima otvaranjem prvog kampa u Istri posve posvećenog „glampingu“, Arena One 99 Glamping, smještenom u Pomeru. Društvo će u 2019. godini nastaviti s ulaganjima u Arena Kažela Campsite, smješten u južnom dijelu Medulina, s pogledom na Kvarnerski zaljev i samo nekoliko kilometara od centra Pule.

više

Ključni pokazatelji uspješnosti

Ukupan prihod (HRK milijuna)
Ebitda (HRK milijuna)
Dobit prije oporezivanja (HRK milijuna)
Normalizirana dobit zarada po dionici (HRK milijuna)
Organizacijska klima (%)
Popunjenost (%)
Prosječna cijena smještaja (HRK)
Prihod po raspoloživoj sobi (RevPAR) (HRK)
Ukupan prihod (HRK milijuna)
Ebitda (HRK milijuna)
Dobit prije oporezivanja (HRK milijuna)
Organizacijska klima %
Popunjenost %
Prosječna cijena smještaja (HRK)
Prihod po raspoloživoj sobi (RevPAR) (HRK)

ISKUSNO VODSTVO

NADZORNI ODBOR

Boris Ivesha

PREDSJEDNIK NADZORNOG ODBORA Vještine i iskustvo
Boris Ivesha PREDSJEDNIK NADZORNOG ODBORA

Boris Ivesha je predsjednik i glavni izvršni direktor PPHE Hotel Grupe od 1991. godine. Gospodin Ivesha je zaslužan za dovođenje brenda Park Plaza Hotels & Resorts® u PPHE Hotel Group-u 1994. godine u suradnji s gospodinom Eli Papouchado i Red Sea Groupom, te bio je glavni inicijator u širenju međunarodnog portfelja PPHE Hotel Groupe. Utemeljitelj je Yamit Hotela u Izraelu 1984. godine te je obnašao funkciju njegova predsjednika. Bio je direktor Carlton Hotela u Izraelu (1979.-1984.). Prije toga bio je glavni direktor Royal Horseguards Hotela u Londonu (1972.-1979.).

Yoav Papouchado

ZAMJENIK PREDSJEDNIKA NADZORNOG ODBORA Vještine i iskustvo
Yoav Papouchado ZAMJENIK PREDSJEDNIKA NADZORNOG ODBORA

Yoav Papouchado je predsjednik Upravnog odbora Red Sea Hotels Limited od 1998. godine. Red Sea Hotels Limited je grupa društava za poslovanje nekretninama koja djeluje diljem svijeta. Gospodin Papouchado posjeduje MBA diplomu kao i BA diplomu iz ekonomije sa Sveučilišta u Tel-Avivu.

Kevin McAuliffe

ČLAN NADZORNOG ODBORA Vještine i iskustvo
Kevin McAuliffe ČLAN NADZORNOG ODBORA

Kevin Michael McAuliffe je neizvršni zamjenik predsjednika Grupe. Kevin Michael McAuliffe bivši je član Udruge savjetnika za upravljanje zakladama i ostavinom (Society of Trust and Estate Practitioners) gdje je tijekom dvadeset godina bio direktor raznih zakonom reguliranih investicijskih društava, a i dalje je direktor dva zakonom regulirana pravna subjekta. Umirovljeni je predsjednik društva Carey Group, nakon što im se pridružio 1999. godine kao generalni direktor. Također, od 1992. do 1999. godine bio je voditelj savjetodavne službe društva Paribas International Private Banking te glavni direktor Paribas Suisse u Guernseyu. Radio je kao financijski direktor u off-shore bankarskoj grupaciji Ansbacher, a 1994. godine imenovan je za generalnog direktora u Ansbacher Bank and Trust Company. Također, u razdoblju od 1973. do 1980. obnašao je javne dužnosti u tri različita ministarstva države Guernsey.

Abraham Thomas

ČLAN NADZORNOG ODBORA Vještine i iskustvo
Abraham Thomas ČLAN NADZORNOG ODBORA

Abraham Thomas, bivši potpredsjednik u PPHE Hotel Group zadužen za financijski nadzor, ima više od 35 godina iskustva rada u hotelijerskoj i turističkoj industriji. Prethodno je radio u odjelu za financije u PPHE Hotel Group, najprije kao financijski kontrolor u Park Plaza Victoria Amsterdam 1993. godine, a zatim je nastavio potpomagati rast grupacije PPHE Hotel Group sve do njegove današnje strukture.

Amra Pende

ČLAN NADZORNOG ODBORA Vještine i iskustvo
Amra Pende ČLAN NADZORNOG ODBORA

Amra Pende trenutno obavlja poslove pravnog savjetnika u društvu Uljanik, d. d., u kojem je zaposlena od 1986. godine. Gđa. Pende je tijekom posljednjih 12 godina obavljala funkciju predsjednice Nadzornog odbora društva Uljanik Plovidba d. d., a tijekom posljednje tri godine funkciju članice Upravnog vijeća Pula Film Festivala. Gđa. Pende diplomirala je na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

Lorena Škuflić

ČLAN NADZORNOG ODBORA Vještine i iskustvo
Lorena Škuflić ČLAN NADZORNOG ODBORA

Lorena Škuflić je redoviti profesor na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, te je u nekoliko mandata bila pročelnik Katedre za ekonomsku teoriju. Od 2018. je prodekanica za financije i poslovanje Ekonomskog fakulteta Zagreb. Prethodno je bila zaposlena u Hrvatskoj gospodarskoj komoru – Županijska komora Pula te na Ekonomskom institutu, Zagreb. Gđa. Škuflić doktorirala je na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci 1999. godine. Gđa. Škuflić je član više odbora na Ekonomskom fakultetu, Sveučilištu u Zagrebu i Ministarstvu znanosti i obrazovanja, te je član raznih udruženja.

Vehbija Mustafić

ČLAN NADZORNOG ODBORA (IMENOVAN OD STRANE RADNIČKOG VIJEĆA) Vještine i iskustvo
Vehbija Mustafić ČLAN NADZORNOG ODBORA (IMENOVAN OD STRANE RADNIČKOG VIJEĆA)

Vehbija Mustafić djelatnik je Arena Hospitality Group. Zaposlen je u Hotelu Brioni na funkciji glavnog kuhara. Imenovan je za člana Nadzornog odbora od strane Radničkog vijeća.

Uprava

Reuel (‘Reli’) Slonim

PREDSJEDNIK UPRAVE Vještine i iskustvo
Reuel (‘Reli’) Slonim PREDSJEDNIK UPRAVE

Reuel Slonim pridružio se Arenaturistu kao izvršni direktor 2008. godine. Prethodno je obnašao funkciju potpredsjednika Sektora poslovanja i razvoja te člana Upravnog odbora Isrotel Hotels and Resorts, jednog od vodećih izraelskih hotelskih društava. Prije toga, g. Slonim vrši dužnost potpredsjednika marketinga i prodaje, nakon desetogodišnjeg obnašanja funkcije glavnog direktora resort hotela s pet zvjezdica. Od dolaska u Arena Hospitality Group 2008. godine vodio je program velikih transformacija koje uključuju obnovu, nadogradnju i rebrendiranje šest objekata (1.200 soba) i rast EBITDA-e sa 4,0 milijuna eura u 2008. na 29,0 milijuna eura u 2018. Istodobno, ažurirano je nekoliko informatičkih sustava Grupe te je uvedena kultura upravljanja i obuke, što je rezultiralo da je Areni Hospitality Group prepoznata kao vodeća ugostiteljska tvrtka u Hrvatskoj. G. Slonim aktivan je član Turističke zajednice Pule i Medulina te znatno pridonosi zajednici Medulina i Grada Pule, a sudjeluje i u radu kulturnih i sportskih društava.

Milena Perković

ČLAN UPRAVE I FINANCIJSKA DIREKTORICA Vještine i iskustvo
Milena Perković ČLAN UPRAVE I FINANCIJSKA DIREKTORICA

Milena Perković priključila se Arenaturistu 1986. godine na mjestu direktora planiranja, organizacije i ekonomskih poslova te je imenovana potpredsjednicom uprave 1994 godine. Gospođa Perković je 2008. godine postala izvršna direktorica i glavna financijska direktorca Grupe te je zajedno s Reli Slonimom uspjela transformirati Arena Hospitality Group i njen rast u glavnu snagu u hrvatskoj hotelskoj industriji, zadržavajući svoj položaj i ugled u Puli i Istrskoj regiji. Gospođa Perković bila je odgovorna za pregovore o financiranju obnove, nadogradnje i preoblikovanja šest objekata u iznosu od 54 milijuna eura. Gđa Perković ima zvanje magistrice ekonomije. Članica je Hrvatske turističke zajednice i Turističkog vijeća Turističke zajednice Istarske županije te Turističke zajednice Pule i Medulina. Članica je Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Pula i vijeća mnogih strukovnih udruga hotelijera. Dobitnica je hrvatske nacionalne nagrade za najbolju menadžericu 2018. godine na inicijativu Hrvatske udruge poslovnih žena“Krug” pod pokroviteljstvom Hrvatske gospodarske komore i Vlade Republike Hrvatske.

Manuela Kraljević

ČLAN UPRAVE Vještine i iskustvo
Manuela Kraljević ČLAN UPRAVE

Manuela Kraljević pridružila se Arenaturistu u siječnju 2009. godine kao Direktorica prodaje i marketinga. Prije toga šest godina je obnašala dužnost Direktorice prodaje i marketinga za Hrvatsku u renomiranom hotelskom lancu Sol Meliá. Prethodno je, u istom društvu, četiri godine radila kao Direktorica ugovaranja za Istraturist Umag i Jadran-turist Rovinj. Od dolaska u Arena Hospitality Group, gđa. Kraljević Društvo je smjestila u sami vrh hrvatskog tržišta zahvaljujući repozicioniranju sedam renoviranih smještajnih objekata, razvoju suvremenog odjela za prodaju i marketing te uvođenju upravljanja prihodima i dobiti. Također, raslo je digitalno i online poslovanje te su predstavljane i uvedene nove tehnološke inovacije u hotelima Društva. Pod njezinim vodstvom, a zahvaljujući izradi marketinških i prodajnih strategija za 14 hotela, 12 autokampova i turističkih naselja te upravljanju istima, Društvo trenutačno osvaja njemačko, mađarsko i hrvatsko tržište gdje zauzima sve veći tržišni udio. Gđa. Kraljević je od 2003. godine članica Odbora direktora marketinga Turističke zajednice Istarske županije. Za svoja postignuća u marketingu četiri puta osvojila je nagradu Zlatna koza.

Devansh Bakshi

ČLAN UPRAVE Vještine i iskustvo
Devansh Bakshi ČLAN UPRAVE

Devansh Bakshi stekao je diplomu iz hotelskog menadžmenta te započeo svoju karijeru u hotelskom društvu Taj Hotels Group gdje je radio četiri godine. Po završetku MBA programa iz Međunarodnog poslovanja pridružio se odjelu financija društva Hilton Hotels Worldswide, gdje se zadržao više od deset godina te na posljetku preuzeo odgovornost direktora financija klastera. Gospodin Bakshi 2011. godine pridružuje se PPHE Hotel Group gdje je pet godina radio kao regionalni financijski kontrolor za Ujedinjeno Kraljevstvo te upravljao financijskim operacijama portfelja hotela u vlasništvu, pod upravljanjem ili franšizom. Nedavno je radio kao direktor financija društva Arora Group, koje ima raznoliko poslovanje upravljanja nekretninama te u svom UK portfelju ima hotele, gradilišta i poslovne prostore. Gospodin Bakshi član je CGMA-a te punopravni član CIMA-e u Ujedinjenom Kraljevstvu. Također, sudjeluje u radu HOSPA-e kao pridruženi certificirani član iz područja financijskog menadžmenta. Gospodin Bakshi ima 23 godine iskustva u hotelijerstvu na različitim područjima financija.