Hrvatski English
Preuzmite izvještaj

Priznata smo hotelska grupacija koja ima u vlasništvu, suvlasništvu, najmu ili pod upravljanjem hotele,turistička naselja te kampove u Hrvatskoj, Njemačkoj i Mađarskoj. Imamo ekskluzivno pravo upravljanja i razvoja uglednog međunarodnog brenda Park Plaza® u 18 zemalja Srednje i Istočne Europe, što omogućuje daljnji rast naše Grupe.

O nama

2017.PREDSTAVLJA SJAJNU GODINU ZA ARENA HOSPITALITY GROUP

POTVRDA IZNIMNOG POSTIGNUĆA

IZJAVA PREDSJEDNIKA NADZORNOGA ODBORA

ŠTO RADIMO

Glavni nam je cilj postati dinamično hotelsko društvo u upper, upscale i lifestyle segmentu tržišta u regiji Srednje i Istočne Europe, težeći stvoriti i ostvariti vrijednost za dioničare. Naše ekskluzivno pravo upravljanja i razvoja hotela pod brendom Park Plaza® pokriva 18 zemalja i pruža izvrsne mogućnosti rasta diljem regije.

KAKO TO RADIMO

Naš portfelj sadrži 27 objekata u vlasništvu, suvlasništvu, najmu ili pod upravljanjem s više od 10.000 smještajnih jedinica u velikim gradovima poput Berlina, Kölna i Budimpešte te odabranim hrvatskim turističkim odredištima Istri. Ostvarujemo prihode kroz razne segmente tržišta – u Hrvatskoj većinom kroz turizam, a u Njemačkoj i Mađarskoj kroz raznovrsniji poslovni miks namijenjen gostima na poslovnim putovanjima, posjetiteljima željnim odmora, te sudionicima kongresa i sajmova.

KLJUČNI POKAZATELJI U 2017. GODINI

UKUPAN PRIHOD (hrk) 717,2M +64,5%
Ebitda (hrk) 212,9M +61,3%
Ebitda MARŽA 29,7% (60) pb
PROSJEČNA CIJENA SMJEŠTAJA (hrk) 560,1 +18,6%
POPUNJENOST 53,2% +790 pb
NORMALIZIRANA DOBIT PRIJE OPOREZIVANJA (hrk) 115,9M +171,4%

GDJE SE NALAZIMO

Jedno smo od glavnih europskih hotelskih društava vlasnika/operatera s vlastitom imovinom i pristupom svjetski poznatim brendovima i globalnoj distribucijskoj mreži. Uravnoateženi pristup omogućuje nam razumijevanje potreba vlasnika i snage globalnog brenda.

1 3 5 6 7 4 2
Hrvatska 8.761 raspoloživih soba
  • Pula
  • Medulin
NJEMAČKA 1.130 raspoloživih soba
  • Berlin
  • Dresden
  • Cologne
  • Nuremberg
MAĐARSKA 165 raspoloživih soba
  • Budapest

Hotels

SNAGA POZNATIH I PRIZNATIH BRENDOVA

Vjerujemo u snagu koju pouzdani i prepoznati brendovi nose, te isporučuju kroz prilagođen pristup. Naša četiri brenda, Park Plaza, art’otel, Arena Hotels & Apartments i Arena Campsites, odgovaraju našoj dinamičnoj i jedinstvenoj strategiji kontinuiranog razvoja.

RASPOLOŽIVOST SOBA PO BRENDU

Park Plaza je mlada i rastuća grupa upper i upscale hotela u najboljim svjetskim gradovima i destinacijama, gdje je okruženje posebno, dobrodošlica iskrena, usluga iznimna i gost je uvijek cijenjen i dobrodošao. Svaki od hotela ima svoj vlastiti kreativni i kozmopolitski pristup dizajnu, poboljšan zanimljivim barovima i nagrađivanim restoranima. Naš tim je predan pružanju najznačajnijih doživljaja, s naglaskom na uslugu prilagođenu gostu.

Park Plaza stranica

art’otel hoteli u kozmopolitskim središtima diljem Europe predstavljaju suvremenu skupinu hotela koji sljubljuju izniman arhiotektonski stil s umjetnički nadahnutim interijerima. Srž brenda čini umjetnost kao takva. Svaki hotel izlaže zbirku originalnih djela dizajniranih ili odabranih, posebno, za svaki pojedini art’otel, a zahvaljujući tome svaki od njih predstavlja jedinstvenu umjerničku galeriju. art’otel je, razlikujući se od tradicionalnih hotela, u svijetu hotelijerstva stvorio vlastitu nišu.

Art’otel stranica

Kampovi objedinjeni pod brendom Arena Campsites smješteni su na lokacijama južne obale Istre (Hrvatska) neposredno uz more. Lokacije kampova u okruženju povijesnih gradova Pule i Medulina omogućuju gostima doživljaj prirodnih ljepota Istarskih krajolika te istinski ljetni odmor od travnja do studenog. Svaki od kampova nudi jedinstvenu ponudu, a u 2018. godini očekuje se otvaranje luksuznog glamping kampa.

Arenacamps stranica

Arena Hotels & Apartments objedinjuje ugodne hotele i apartmane koji pružaju tradicionalan odmor na lokacijama neposredno uz more u Puli i Medulinu, u Istri (Hrvatska). Svaki hotel i apartman pruža izvanrednu vrijednost te je prvenstveno namijenjen obiteljima, parovima i prijateljima. Hoteli i apartmani pružaju odmor u autentičnom, jednostavnom i funkcionalnom okruženju s izborom obližnjih restorana, trgovina i aktivnosti, te mogućnošću uživanja u Istri.

Arena stranica

IZJAVA PREDSJEDNIKA UPRAVE

212,9m
HRK

EBITDA GRUPE (€28,4m)

+171,4%

NORMALIZIRANA DOBIT PRIJE OPOREZIVANJA

+18,6%

PROSJEČNA CIJENA SMJEŠTAJA

NAPREDAK TEMELJIMO NA KONSOLIDACIJI ODLIČNIH REZULTATA I NASTAVKU ŠIRENJA NAŠEG POSLOVANJA

IZJAVA PREDSJEDNIKA UPRAVE

POVIJESNOM JAVNOM PONUDOM DIONICA PRIKUPLJENO JE HRK 788,4 MILIJUNA ZA DALJNJI RAST

Arena Hospitality Group ušla je u povijest uspješnom javnom ponudom novih dionica koja je provedena u svibnju 2017. godine, jedne  od najuzbudljivijih u četrdeset godina povijesti društva.

više

PLAN KAPITALNIH INVESTICIJA GRUPE

Arena Hospitality Group namjerava većinu sredstava, prikupljenih 2017. godine uspješnom javnom ponudom novih dionica, koristiti za ubrzavanje provedbe plana kapitalnih investicija društva.

Cilj je obnova niza smještajnih objekata Hrvatskoj i financiranje širenja poslovanja u Srednjoj i Istočnoj Europi. Društvo u nastavku izvještava o značajnom napretku u ostvarenju navedenog cilja.

više

POSTALI SMO PRVI IZBOR POSLODAVAC KOJI NUDI PRILIKE ZA RAD U INOZEMSTVU

Tijekom vrhunca turističke sezone 2017. godine zapošljavali smo rekordnih 1.400 zaposlenika, od kojih je velika većina bila zaposlena između lipnja i rujna, što je pak jasno odražavalo sezonalni karakter našeg poslovanja u Hrvatskoj. Navedena brojka predstavlja povećanje za više od sto zaposlenika u odnosu na prethodnu godinu. Jedan od temelja našeg pristupa ljudskim resursima jest zadržavanje najboljih, o čemu svjedoči činjenica kako je više od 50 zaposlenika tijekom 2017.

Više

Ključni pokazatelji uspješnosti za grupu

Ukupan prihod (HRK milijuna)
Ebitda (HRK milijuna)
Normalizirana dobit prije oporezivanja (HRK milijuna)
Normalizirana dobit zarada po dionici (HRK milijuna)
Organizacijska klima (%)
Popunjenost (%)
Prosječna cijena smještaja (HRK)
Prihod po raspoloživoj sobi Revpar (HRK)

ISKUSNO VODSTVO

NADZORNI ODBOR

Boris Ivesha

PREDSJEDNIK Vještine i iskustvo
Boris Ivesha PREDSJEDNIK

Boris Ivesha vrši funkciju predsjednika grupacije PPHE Hotel Group od 1991. godine. Gospodin Ivesha je doveo brend Park Plaza® Hotels & Resorts u PPHE Hotel Group 1994. godine u suradnji s Red Sea Group (jednim od većinskih dioničara grupacije PPHE Hotel Group) te je znatno pridonio širenju grupacije PPHE Hotel Group. Utemeljitelj je Yamit Hotela u Izraelu 1984. godine te je obnašao funkciju njegova predsjednika. Bio je direktor Carlton Hotela u Izraelu (1979.-1984.). Prije toga bio je glavni direktor Royal Horseguards Hotela u Londonu (1972.-1979.).

Yoav Papouchado

ZAMJENIK PREDSJEDNIKA NADZORNOG ODBORA Vještine i iskustvo
Yoav Papouchado ZAMJENIK PREDSJEDNIKA NADZORNOG ODBORA

Yoav Papouchado je predsjednik Upravnog odbora Red Sea Hotels Limited od 1998. godine. Red Sea Hotels Limited je grupa društava za poslovanje nekretninama koja djeluje diljem svijeta. Gospodin Papouchado posjeduje MBA diplomu kao i B.A. diplomu iz ekonomije sa Sveučilišta u Tel-Avivu.

Chen Moravsky

ČLAN NADZORNOG ODBORA Vještine i iskustvo
Chen Moravsky ČLAN NADZORNOG ODBORA

Chen Moravsky je Izvršni direktor LabTech Investments Group. Prethodno je bio zamjenik glavnog izvršnog direktora i glavni financijski direktor u PPHE Hotel Group. Prethodno je bio financijski direktor u Red Sea Group (2001.-2004.) i ima veliko iskustvo u hotelijerstvu i turizmu te na tržištu ulaganja u nekretnine. Prije toga je radio kao direktor revizije u Deloitte-u. Gospodin Moravsky je ovlašteni računovođa (ISR). U posjedu je MBA diplome sa Sveučilišta u Manchesteru te B.A. diplome iz poslovne ekonomije s Fakulteta za menadžment u Tel Avivu.

Amra Pende

ČLAN NADZORNOG ODBORA Vještine i iskustvo
Amra Pende ČLAN NADZORNOG ODBORA

Gđa. Pende trenutno obavlja poslove pravnog savjetnika u društvu Uljanik, d. d., kojem je zaposlena od 1986. godine. Gđa. Pende je tijekom posljednjih 12 godina obavljala funkciju predsjednice Nadzornog odbora društva Uljanik Plovidba d. d., a tijekom posljednje tri godine funkciju članice Upravnog vijeća Pula Film Festivala. Gđa. Pende diplomirala je na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

Lorena Škuflić

ČLAN NADZORNOG ODBORA Vještine i iskustvo
Lorena Škuflić ČLAN NADZORNOG ODBORA

Gđa. Škuflić je redoviti profesor na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, te je od 2010. godine pročelnik Katedre za ekonomsku teoriju. Prethodno je bila zaposlena u Hrvatskoj gospodarskoj komoru – Županijska komora Pula te na Ekonomskom institutu, Zagreb. Gđa. Škuflić doktorirala je na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci 1999. godine. Gđa. Škuflić je član više odbora na Ekonomskom fakultetu, Sveučilištu u Zagrebu i Ministarstvu znanosti i obrazovanja, te je član raznih udruženja.

Vehbija Mustafić

ČLAN NADZORNOG ODBORA (IMENOVAN OD STRANE RADNIČKOG VIJEĆA) Vještine i iskustvo
Vehbija Mustafić ČLAN NADZORNOG ODBORA (IMENOVAN OD STRANE RADNIČKOG VIJEĆA)

Vehbija Mustafić djelatnik je Arena Hospitality Group. Zaposlen je u Hotelu Brioni na funkciji glavnog kuhara. Imenovan je za člana Nadzornog odbora od strane Radničkog vijeća.

Abraham Thomas

ČLAN NADZORNOG ODBORA Vještine i iskustvo
Abraham Thomas ČLAN NADZORNOG ODBORA

Abraham Thomas, bivši potpredsjednik u PPHE Hotel Group zadužen za financijski nadzor, ima više od 35 godina iskustva rada u hotelijerskoj i turističkoj industriji. Prethodno je radio u odjelu za financije u PPHE Hotel Group, najprije kao financijski kontrolor u Park Plaza Victoria Amsterdam 1993. godine, a zatim je nastavio potpomagati rast grupacije PPHE Hotel Group sve do njegove današnje strukture.

UPRAVA

Reuel (‘Reli’) Slonim

PREDSJEDNIK UPRAVE Vještine i iskustvo
Reuel (‘Reli’) Slonim PREDSJEDNIK UPRAVE

Reuel Slonim pridružio se Arenaturistu kao izvršni direktor 2008. godine. Prethodno je obnašao funkciju potpredsjednika Sektora poslovanja i razvoja te člana Upravnog odbora Isrotel Hotels and Resorts, jednog od vodećih izraelskih hotelskih društava. Prije toga, g. Slonim vrši dužnost potpredsjednika marketinga i prodaje, nakon desetogodišnjeg obnašanja funkcije glavnog direktora resort hotela s pet zvjezdica.

G. Slonim aktivan je član Turističke zajednice Pule i Medulina te znatno pridonosi zajednici Medulina i Grada Pule, a sudjeluje i u radu kulturnih i sportskih društava.

Milena Perković

ČLAN UPRAVE I FINANCIJSKA DIREKTORICA Vještine i iskustvo
Milena Perković ČLAN UPRAVE I FINANCIJSKA DIREKTORICA

1986. godine na mjestu direktora planiranja, organizacije i ekonomskih poslova te je imenovana potpredsjednicom uprave 1994. godine. Gđa Perković obnaša funkciju izvršne direktorice i financijske direktorice od 2008. godine.

Gđa Perković ima zvanje magistrice ekonomije. Članica je Hrvatske turističke zajednice i Turističkog vijeća Turističke zajednice Istarske županije te Turističke zajednice Pule i Medulina. Članica je Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Pula i vijeća mnogih udruženja hotelijera.